De hele week heeft u al verschillende verslagen kunnen lezen over Agen ZLU. De vlucht was niet makkelijk voor de duiven. Wat dan toch opvalt, is dat de prijzen in verhouding snel zijn verdiend. Het begon allemaal op vrijdagochtend om 8 uur. Het moment van lossen. De duiven hadden wind tegen en naarmate de dag vorderde, werd het ook warmer. De duiven slaagde er niet om op de lossingsdag thuis te komen. De volgende ochtend viel de eerste duif voor zes uur bij Wijnands in Maastricht. Harry en Roger hadden de snelste oude duif. Even naar zessen viel in Strijen de snelste duif van het hele concours van ruim 10.500 duiven. Dit was een jaarling. Een bijzondere prestatie, zelden dat een jaarling het wint van de oude duiven. Hier volgt een verslag van beide concoursen …

Agen ZLU Oude duiven
De snelste oude duif was ook de eerste melding en was zoals gezegd van Harry en Roger Wijnands, de levende legendes uit Maastricht. Het was hun 7e (inter)nationale overwinning. Zij klokten hun winnende duif om 5.46 uur op een afstand van 549 km. De winnende snelheid kwam hiermee op 915 mpm. Een prachtige prestatie voor de mannen uit Maastricht … de wind stond niet bepaald hun kant op en dat was ook te zien aan de verdere uitslag… weinig Limburgers in de kop van de uitslag. Met 897 mpm was Gertjan Rigter uit Amstelveen nummer twee met een kleine voorsprong op de Comb. Richard van den Berg en Paul Baas uit De Kwakel. De top 10:
1. Harry Wijnand en zn, Maastricht
2. Gertjan Rigter, Amstelveen
3. Comb. Baas en Berg, De Kwakel
4. Jurrian van Amerongen, Bunnik
5. A. van Lieshout, Valkenswaard
6. Ysbrand Kaptein, Akersloot
7. Jack van Delft, Dongen
8. Van Schijndel en znn, Geffen
9. J. de Rond, Sprundel
10. Comb. Koos Steenbeek en zn, De Bilt
A. van Lieshout uit Valkenswaard had beide oude duiven in de prijzen. De tweede duif zat op een knappe 295e plaats tegen 5.754 duiven. Jack van Delft uit Dongen kon als eerste liefhebber zijn hok dicht doen. Hij had één oude duif mee. Koos en Boyd Steenbeek uit De Bilt hadden 4 prijzen van de 5 Agen-gangers. E. Ulijn uit Waterlandkerke had 14 duiven mee en 12 prijzen. De eerste duiven zaten op de plaatsen 13 en 24. Tim Hage uit Woerden had 7 oude duiven mee en 6 prijzen. Zijn eerste pakt hij op plaats 18. Vincent Vork uit Noorden had 47 duiven mee en 27 prijzen. De eerste drie zaten geweldig aan de kop van de uitslag: 29, 38 en 54. Chris Paauwe uit Kruiningen had 10 duiven mee en 8 prijzen. Zijn eerste zat op plaats 33. Kees de Graaf uit Eethen had 9 prijzen van de 11 gezette duiven. De eerste duif zat op plaats 44. Ad Pegels uit Numansdorp had 4 duiven mee en 3 prijzen. De eerste duif zat op plaats 51. Piet de Vogel uit Oude Tonge deed hetzelfde en had ook 75% prijs. Zijn eerste duif stond op de 72e plaats. Frans Heuynen uit Susteren had 100% prijs met 3 duiven mee. De eerste duif haalde de 76e prijs. De Comb. Kleijn en De Jong uit Tholen had 5 prijzen van de 6 Agen-gangers. De eerste zat op plaats 77. Hans Lindenberg uit Yerseke had 13 duiven mee en 10 prijzen. De eerste vloog naar de 99e prijs.

Agen ZLU jaarlingen
Bij de jaarlingen ging de overwinning naar Ad Fortuin uit Strijen. Hij had de eerste van de 4.776 talenten. Hij klokte zijn winnende duif om 6.05 uur op een afstand van 911 km. De winnende snelheid kwam hierdoor op 962 mpm. Dat was 67 mpm sneller dan de winnaar van de tweede prijs Carlo Dominicus uit Goes. Frank Zwiers uit Terheijden had een mooie derde plaats te pakken. De top 10:
1. Ad Fortuin, Strijen
2. Carlo Dominicus, Goes
3. Frank Zwiers, Terheijden
4. Albert Beunen, Ohé en Laak
5. Comb. De Hoeven, Hoeven
6. Frank Zwiers, Terheijden
7. Frank Hage, Woerden
8. Jelle Jellema, Nijverdal
9. Batenburg-van der Merwe, Klaaswaal
10. Gebr. Bras, Dordrecht
Cees Niesten uit Uitgeest had 100% prijs met twee duiven mee. De eerste duif deed het goed met de 37e prijs. Verder haalde niemand de 70%. Noemenswaardig zijn nog wel Jan en Twan Nobels uit Achthuizen met 60% prijs en hun eerste duiven op de plaatsen 29, 56 en 87, AP Overwater uit Strijen met 19 prijzen van de 36 mee en de eerste duiven op de plaatsen 59 en 106. De Comb. Kleijn-de Jong uit Tholen hadden 15 duiven mee en 9 prijzen. De eerste duiven haalden de 85e en 114e prijs.

Alle mensen met een vroege prijs en een mooie uitslag … van harte gefeliciteerd !!! Succes de komende weken iedereen !!!