Het duivenseizoen 2021 is begonnen. Ik heb een eenvoudige planning gemaakt: De gehele vliegploeg vanaf 2 jaar oud (op 1 na) gaat mee naar Agen. Als tweede vlucht krijgen ze Bergerac of Narbonne.

De vluchten waren gekozen nu de kweekkoppels nog. Één van de kweekkoppels van vorig jaar wilde ik in ieder geval bij elkaar houden i.v.m. het aantal jongen wat ik er van overhield en deze overgebleven jongen bevielen goed.
Door alles op te schrijven in mijn rode bijbel (het rode notitieboek van vorig jaar en deels dit jaar) had ik een overzicht uit welke koppels ik hoeveel jong overhield en welke het waren.
Hierdoor besloot ik dus  om Nia en Nox twee kweekduiven van Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen dit jaar weer tegen elkaar aan te zetten.

De Genaaide (kweekdoffer) heeft 2 maanden bij de dierenkliniek van de Weerd gezeten door een abces. Ik had ervoor gekozen om bij terugkomst hem tussen de duivinnen te zetten. Echter at hij niet. Dus de Genaaide en zijn voormalige vriendin Nienke werden naar het kweekhok  verplaatst. De rust deed hem goed en het was weer op slag liefde tussen de Genaaide en Nienke.

Ik wil dit jaar niet teveel jong kweken i.v.m. teveel duiven en te weinig plek. Alleen door al die foto’s  op facebook begon het te kriebelen: ik wilde ook babyduifjes en wel het liefst zo snel mogelijk. Ook al had ik me voorgenomen om pas jongen te kweken wanneer de duiven op nest zaten voor de fondvluchten. Ik koos er toch voor om Nia en Nox eerder te koppelen … Dus Nia en Nox werden samen op het kweekhok gezet.

Het eerste jong van Nienke met de Genaaide heeft het helaas niet overleefd. Na een paar dagen merkte ik wat raars op: het jong liet zijn kopje hangen. De volgende ochtend was het overleden.
De jongen van Nia en Nox gingen gelukkig wel goed. Ze groeide alsof ze pokon door het voer heen kregen en ik was op slag verliefd. Ieder jaar blijven de allereerste jong speciaal. Ook dit jaar was ik helemaal gek met ze. Er werd veel geknuffeld en toen ze groter waren werden ze voor ieders gezicht gehouden die aan de keukentafel aanschoof… kijk mijn eerste babyduifjes van dit jaar! Of ze blij voor me waren of dat ze dachten: Daar heb die gekke duivenmeid weer! … Ik denk allebei wel!

Tot de volgende keer!

Romy