In het midden van juli staat de middelste vlucht van het Internationale vliegprogramma gepland. Dit is de vierde vlucht, St. Vincent. Deze vlucht werd op zondagochtend om 8 uur gelost. Over de lossing gaan we het niet hebben, daar zijn al genoeg en zelfs te veel (negatieve en terechte) woorden aan vuil gemaakt. Door de wind werd het niet de moeilijkste vlucht van het seizoen. Al moet je er ook niet makkelijk over denken. In Nederland waren de snelste duiven toch wel 11 uur onderweg. De snelste duif  viel in Landgraaf bij Grolleman en Grolleman, bij vader Jan en zoon Paul … een mooie overwinning voor deze fanatieke liefhebbers.

St. Vincent ZLU nationaal
Op deze internationale vlucht waren 2.532 Nederlandse duiven mee. Zoals gezegd viel de snelste duif in Zuid Limburg, in Landgraaf, bij Jan en Paul Grolleman. Ze klokten hun winnende duivin om 19.01 uur op een afstand van 976 km. De winnende snelheid is 1.476 mpm. De nummer twee, Geert Schmitz uit Simpelveld, was 18 mpm minder snel. Nummer 3 en 4 zijn eigendom van Gero en Evelien Dijk uit Alblasserdam. De Top 10:
1. Grolleman en Grolleman, Landgraaf
2. Geert Schmitz, Simpelveld
3. Gero Dijk, Alblasserdam
4. Gero Dijk, Alblasserdam
5. John Abels, Margraten
6. Jelle Jellema, Nijverdal
7. Jos Martens, Stein
8. George Vaessen, Gronsveld
9. John Abels, Margraten
10. Paul van den Boogaard, Kamerik
Jos Martens, Stein, had 3 duiven meegedaan. Zijn tweede duif zit op de 55e plaats. George Vaessen had ook 2 van de 3 duiven in de prijzen. Op plaats 13 zit Martha van Geel uit Nieuw Vossemeer. Zij korfde 11 duiven mee en ze wint 7 prijzen. Ineke en Adrie van der Rhee uit Alblasserdam zit op plaats 19. Ze hebben 2 van hun 3 duiven voor St. Vincent in de prijzen. J.G. Keulaarts uit Heerlen wint 5 prijzen van de 7 ingekorfde duiven. Zijn eerste duif zit op de 25e plek. Leon Roks uit Standdaardbuiten korfde 1 duif in en die wint de 34e prijs. Wim Janissen uit Meerssen is ook één van de liefhebbers met een 2 van de 3 score. Zijn eerste duif zit op de 41e plaats. Op plaats 46 zit de Comb. van Tilburg uit Nieuw-Vennep. Zij korfde 9 duiven in en winnen 7 prijzen. Tot slot op plaats 51 … daar staat Herman Calon uit Hoofdplaat. Hij heeft een score van 5 van de 6.

Mijn felicitaties voor alle mensen met een mooie uitslag. Verder wens ik iedereen een mooi vervolg van het seizoen met mooie vluchten.