Het was het eerste en het laatste marathonweekend van augustus. Traditioneel het laatste weekend van de Internationale Marathonvluchtenagenda. In dit weekend staat Perpignan op het programma. In vele opzichten was dit een bijzondere editie. De vlucht werd pas op maandagmorgen om 7.15 uur gelost na drie keer uitstel. De inrichters hadden het geduld om te wachten op beter weer. Daar kunnen de inrichters van de laatste twee edities van Narbonne nog veel van leren. Op maandagavond vielen er duiven in Frankrijk en enkelen in Duitsland en België. In Nederland kon geen duif het thuisfront bereiken. Toch zullen de Nederlandse duiven de Internationale uitslag gaan bepalen. Tientallen duiven vlogen in de nacht van maandag op dinsdag door en vielen in de vroege ochtend. Zo werd Perpignan 2023 weer eens een memorabele versie. Iets wat we in het korte verleden vaker hebben mee gemaakt.

Perpignan ZLU
In Nederland waren er op deze vlucht 4.633 duiven mee. De eerste duiven in Nederland vielen in de vroege ochtend en nacht. De snelste duiven vielen in Noord en Oost Nederland. De eerste, derde en vierde duif nationaal en internationaal zijn eigendom van Bennie en Loes Homma uit het Friese Balk. De nummer twee is van Harold Zwiers uit Den Ham. Bennie en Loes klokten hun eerste duif om 5.36 uur op een afstand van 1.160 km. De winnende snelheid komt hiermee op 1.283 mpm. De Top 10:
1. Bennie Homma, Balk
2. Harold Zwiers, Den Ham
3. Bennie Homma, Balk
4. Bennie Homma, Balk
5. Marlon Kok, Ransdorp
6. Jelle Jellema, Nijverdal
7. Comb. Hartog, Laren
8. Jelle Jellema, Nijverdal
9. Jan van ’t Land, Naarden
10. Gertjan Rigter, Amstelveen
Comb. Hartog hadden 12 duiven mee. Hiervan winnen er 8 prijs. Hun tweede duif staat op plaats 13. Ben de Keyzer uit Berkel en Roderijs korfde 19 duiven in en 16 hiervan staan op de uitslag. De eerste duif staat op plek 16. Nu twee liefhebbers die 67 duiven inmanden. Batenburg-van der Merwe heeft 43 prijzen met de eerste duiven op de plaatsen 25, 26, 49 70, 78, 86 en 92. Van Schijndel en znn uit Geffen heeft 40 prijzen met de eerste duiven op de plekken 20, 21, 28, 29 en 62. Op de plaatsen 50 en 63 staat Jurrian van Amerongen uit Bunnik. Hij heeft 8 prijzen van zijn 12 Perpignan-gangers.

Alle liefhebbers met een mooie uitslag en kopprijzen … gefeliciteerd.