In het vierde weekend van juli stonden voor het Internationale spel Marseille op het programma, voor Zuid en West Nederland Tarbes en voor Midden, Oost en Noord Nederland Bordeaux. De duiven van Marseille gingen om 7 uur los (op een prachtige losplaats). De duiven van sector werden om 13.05 uur gelost, die van de Hollanders een kwartier eerder in Tarbes. De duiven van de Noordelijke Unie (sector 3 en 4) gingen om 13 uur los in Bordeaux. Marseille en Bordeaux verliepen vlot, terwijl Tarbes traag op gang kwam. Desondanks waren ook hier de prijzen voor de avond verdiend. In verhouding net zo snel als de andere vluchten.
Iedere keer verbaasd het me weer hoe snel de prijzen zijn verdiend op onze marathonvluchten … zelfs 1:3. Onze duiven lijken in de breedte met het jaar sterker te worden.

Bordeaux sector 3
Sector 3 is het gebied Midden en Oost Nederland. Hier waren 3.205 duiven ingemand. De snelste duif viel in Benschop bij Erwin van Wijk. Hij klokte zijn winnende duif midden in de nacht om 3.21 uur op een afstand van 890 km. De winnende snelheid kwam dankzij de NFO-berekeningsmethode hiermee op 1.812 mpm. Hiermee had Erwin een ruime voorsprong op Ben en Aloys Löwik uit Almelo, die tweede werden. Derde is B. Elsweyer uit Südlohn-Oeding. Top 10:
1. Cor en Erwin van Wijk en zn, Benschop
2. Gebr. Ben en Aloys Löwik, Almelo
3. B. Elsweyer, Südlohn-Oeding
4. Jay Lissenberg, Utrecht
5. B.J. Volmer, Vreden
6. Koos Steenbeek en zn, De Bilt
7. Gebr. van Deutekom, Elburg
8. Gerard Kok, IJsselmuiden
9. J.H. ter Maat, Ruurlo
10. Erik Hettema, Warnsveld
Jay Lissenberg heeft 80% prijs (5 mee … 4 prijzen). Zijn tweede duif win de 45e prijs. Duo van Weeghel uit Wezep korfde 2 duiven in. Beide duiven wonnen prijs (100%): 18e en 322e. Op plaats 19 zit de eerste duif van Jac. Koster uit Didam. Ook hij heeft beide duiven in de prijzen, waarbij de tweede duif op plaats 276 zit. Op plaats 28 en 30 zit Aart Hup uit Oene. Hij heeft in totaal 14 prijzen van de 20 gezette duiven. Op plek 39 zit Wim Koele uit ’t Loo Oldenbroek. Hij korfde 10 duiven in en 8 duiven winnen prijs.

Bordeaux sector 4
In het Noorden van Nederland werden 1.192 duiven ingemand. De snelste duif van het Noorden werd geklokt in Bant bij Frank Huigens en Marc van der Molen. Hun winnende duif werd geklokt om 4.56 uur op een afstand van 990 km. De winnende snelheid kwam dankzij de NFO-berekeningsmethode hiermee op 1.814 mpm. Van alle ruim 4.500 Bordeaux-duiven van de Noordelijke Unie was het de snelste duif. De nummer twee, Cees de Boer uit Stavoren, heeft een snelheid van 1.620 mpm. Het brons gaat naar Gerard Koopman uit Ermerveen. De Top 10:
1. Comb. Huigens-van der Molen, Bant
2. Cees de Boer, Stavoren
3. C & Gerard Koopman, Ermerveen
4. R. van Looij, Zuidveen
5. Erik Houter, Vlieland
6. Herman Brinkman, Tuk
7. Freek Smit, Zwartemeer
8. C & Gerard Koopman, Ermerveen
9. J. van Zwienen, Emmer-Compascuum
10. Jan Grootoonk, Bant
Henk Hassing uit Steggerda heeft 100% prijs met 3 duiven mee. Zijn eerste duif staat op de 16e plaats. Op de plekken 18 en 23 staan de Gebr. Limburg uit Zuidveen. Ze korfden 11 duiven mee en heeft 9 prijzen. Coen Brugman uit Luttelgeest heeft 10 duiven mee gedaan en hij wint 8 prijzen. Zijn eerste duif staat op plaats 19. Daniel Kreileman heeft een mooie score van 90%. Hij deed 10 duiven mee en heeft dus 9 prijzen. De eerste duif behaalt de 21e prijs.

… wordt vervolgd …