In het vierde weekend van juli stonden voor het Internationale spel Marseille op het programma, voor Zuid en West Nederland Tarbes en voor Midden, Oost en Noord Nederland Bordeaux. De duiven van Marseille gingen om 7 uur los (op een prachtige losplaats). De duiven van sector werden om 13.05 uur gelost, die van de Hollanders een kwartier eerder in Tarbes. De duiven van de Noordelijke Unie (sector 3 en 4) gingen om 13 uur los in Bordeaux. Marseille en Bordeaux verliepen vlot, terwijl Tarbes traag op gang kwam. Desondanks waren ook hier de prijzen voor de avond verdiend. In verhouding net zo snel als de andere vluchten.
Iedere keer verbaasd het me weer hoe snel de prijzen zijn verdiend op onze marathonvluchten … zelfs 1:3. Onze duiven lijken in de breedte met het jaar sterker te worden.

Tarbes sector 1
Vrijdagmiddag om 13.05 uur werden de 3.603 duiven van de liefhebbers uit Zuid Nederland gelost. De snelste duif van ‘de Zuiderlingen’ viel net als drie weken eerder op Bordeaux Ochtendlossing bij Anton van Oort uit Geffen. Anton klokte zijn winnende duivin om 10.33 uur op een afstand van 1.030 mpm. De winnende snelheid komt hiermee op 1.185 mpm. De nummer twee, Thei Wolfs uit Maria Hoop, is 24 mpm minder snel. De derde plaats op het podium is voor Harrie Verharen uit ’s-Hertogenbosch. De Top 10:
1. Anton van Oort, Geffen
2. Thei Wolfs, Maria Hoop
3. Harrie Verharen, ‘s-Hertogenbosch
4. J. van Poppering, Bruinisse
5. W. van Ballegooy, Oss
6. Gebr. Dekker, Vogelwaarde
7. E. Bos, Gemert
8. Wiel van Daal, Haps
9. P. van der Avoird, Oosterhout
10. Willemse & Dudok, Wagenberg
A. van den Hout uit Made korfde 9 duiven in en 7 hiervan zijn terug te vinden op de uitslag. De eerste duif staat op plek 34. P. Leunis uit Terneuzen en Pierre Wittenberg, uit Herpen hadden beiden 4 duiven in gemand. 3 duiven hebben prijs. P. Leunis heeft de eerste duif op plaats 42. Pierre Wittenberg staat twee plaatsen lager met zijn eerste duif. Een 100% score is te vermelden voor John van Kan uit Geleen. Hij korfde 2 duiven in. Zijn eerste duif wint de 58e prijs.  

Tarbes sector 2
In Noord en Zuid Holland (sector 2) waren 1.715 duiven mee. De duiven werden om 12.50 uur gelost op vrijdagmiddag. De snelste duif was om 9.24 uur op zaterdagochtend thuis. De winnende liefhebber is Gerrit Koese uit Sommelsdijk. Hij heeft een afstand van 999 km. Hij versloeg Rob van der Bijl uit Woerden. De winnende snelheid is 1.225 mpm tegenover 1.209 van de nummer twee. De derde plaats is voor Piet van der Merwe uit Dordrecht. Top 10:
1. Gerrit Koese, Sommelsdijk
2. Rob van der Bijl, Woerden
3. Piet van der Merwe, Dordrecht
4. Duo De Groot-Leijen, Egmond aan den Hoef
5. M. Groot-Kout, Purmerend
6. René Koeman en Margreet Koeman-Kok, Wormerveer
7. K. Nederveen, Hardinxveld-Giessendam
8. Mariska van der Made, Achthuizen
9. W. Pielanen, Hazerswoude-dorp
10. Gerard Griffioen, Zevenhoven
K. Nederveen korfde 9 duiven in en 7 duiven halen de uitslag. Toon van Vliet uit Aarlanderveen korfde 6 duiven in en 5 hiervan winnen prijs. Zijn eerste duif verdient de 11e prijs. Gerard Griffioen wint 11 prijzen met 15 duiven mee. Hij heeft er 5 bij de eerste 100.

… wordt vervolgd …