Afgelopen weekend was de vlucht Limoges voor het vluchtgebied van de Noordelijke Unie. Dit is sinds enkele jaren de aftrap van het Marathonduivenseizoen. De omstandigheden waren heel goed voor deze vlucht. Wind op kop en niet te warm. Het verloop van het concours was regelmatig en het concours stond ruim achtenhalf uur open, wat niet zo lang is voor zo’n pittige vlucht als deze met aan de kop enkele uitschieters. Kortom had was een mooie open en eerlijke vlucht onder gelijkwaardige omstandigheden … wat wil je als marathonduivenliefhebber nog meer.

Limoges Noordelijke Unie
Van de duiven die in de nacht kilometers hebben gemaakt, kwamen er drie met voorsprong thuis. De snelste van dit trio behoort toe aan Jan Willems uit Nijverdal. Hij is de verdiende winnaar van deze opening van het marathonduivenseizoen van de Afdelingen 7 tot en met 11. De prestatie van nummer twee was ook zeer knap. Met een overvlucht van 60 km op de winnaar verloor hij het nipt (10 mpm) van de eerste duif van Jan Willems. Deze nummer twee is eigendom van Michiel Vlaskamp uit Oosterbierum. De eerste duif van Kees Cluistra uit Nederhorst den Berg maakt het podium van de Noordelijk Unie compleet.
Hieronder de liefhebbers met een prijspercentage van 75% én tenminste één duif 1:50. Dat betekent bij dit aantal duiven (6.807 duiven) bij de eerste 137 prijzen. Gerard Koopman haalde deze lat. Hij had 25 prijzen van de 33 ingekorfde duiven. Hij start zijn serie met de 21e, 34e, 39e, 40e en 48e prijs. Op plaats 22 en 115 start Klaas de Vreeze uit Bakhuizen. Hij heeft 15 prijzen van de 20 gezette duiven. Veldhuis en zn uit Deurningen hadden 6 van de 7 duiven in de prijzen. Hun eerste twee duiven zaten op de plaatsen 23 en 96. Team Polman uit Beek had 3 van de 4 duiven in de prijzen. Ze beginnen op plaats 32. B.J. Volmer uit Vreden had 13 prijzen en 16 duiven mee gedaan. Op plaats 45 had hij de eerste duif. Jong Kampen en zn uit Leerdam hadden er ook 3 van de 4 in de prijzen. Zij beginnen op de 54e plaats. Dick Deij uit Barneveld had één duif ingemand en die wint de 59e prijs. Jos Voortman uit Maarssen korfde 8 duiven in en wint 6 prijzen. Zijn eerste duif wint de 65e prijs. Rens Roozeboom uit Den Ham had 2 duiven mee en 100% prijs. Zijn eerste duif staat op de 74e plaats. Bennie van Dijk uit Wapenveld heeft 80% prijs met vijf duiven mee. De eerste duif haalt de 88e prijs. W. Strijbosch uit Didam haalt de 75% met 6 prijzen van de 8 gezette duiven. Zijn eerste duif staat op plaats 104. Ordelmans-Heutink korfden 1 duif in en die haalde prijs 111.Gebr. Limburg hadden hun Limoges duiven op één na in de prijzen. Ze korfden 6 duiven in. De eerste twee staan op de plaatsen 112 en 113. Wim Derksen uit Almelo had 2 duiven mee en beiden hadden prijs. Zijn eerste duif staat op plaats 137.
De Top 10:
1. Jan Willems, Nijverdal
2. Michiel Vlaskamp, Oosterbierum
3. Kees Cluistra, Nederhorst den Berg
4. J. van Grafhorst, Harderwijk
5. Hans Radstaak, Gaanderen
6. André Driessen en zn, Wijchen
7. Carl Peterse, Ameide
8. Henri Hoeks, Bovensmilde
9. Henri Hoeks, Bovensmilde
10. Jan Grootoonk, Bant

Mijn felicitaties voor alle mensen met een mooie uitslag, ook voor degene die (net) niet genoemd zijn in dit stukje. Tot slot wens ik iedereen een mooi vervolg van het seizoen met veel mooie vluchten.