In het laatste deel van de weekendcolumn gaat over Nabonne. Deze vlucht, de opeennalaatste Internationale vlucht, werd een moeilijk verhaal. Dankzij een mislukte lossing van iemand die de weerkaarten niet kan lezen, maar daar heb ik afgelopen maandag uitgebreid mijn verhaal over gedaan. Helaas!
In deze column gaat het over de winnaars en liefhebbers die ondanks de slechte lossing een mooie uitslag hebben kunnen maken.

Narbonne ZLU Nationaal
Op vrijdagochtend om 7.20 werden de duiven gelost. In Nederland waren er 6.260 duiven mee. De snelste Nederlandse duif viel in Kruiningen bij Chris Paauwe. Deze topliefhebber voegt weer een overwinning aan zijn palmares toe. Om 6.51 uur klokte hij zijn winnende duif op een afstand van 926 km. De winnende snelheid op Narbonne komt hiermee op 936 mpm. De nummer twee van Rex de Leeuw uit Made kwam op 896 mpm. De derde kwam al op 852 mpm en die was van Ad Fortuin uit Strijen. De Top 10:
1. Chris Paauwe, Kruiningen
2. Rex de Leeuw, Made
3. Ad Fortuin, Strijen
4. Nico Pronk, Mill
5. Sil van Vliet, Ter Aar
6. Arjan Beens, Genemuiden
7. Arjan Beens, Genemuiden
8. Jan Doppenberg jr., Voorthuizen
9. Willem Mulderij, Wierden
10. Jelle Jellema, Nijverdal
Jelle Jellema had 14 duiven mee en 11 prijzen. Zijn tweede duif staat op plaats 23. Paul van den Boogaard uit Kamerik heeft zijn eerste twee duiven op de plaatsen 22 en 49. Hij heeft er 5 van de 8 in de prijzen. Henk Wegh uit Lochem had 4 duiven mee. Zijn eerste drie duiven staan op de plaatsen 24, 50 en 230. Joop Steentjes uit Silvolde had 4 van zijn 6 Narbonne-duiven in de prijzen. Hij begint op de 57e plaats. Jos Vermaas uit Heemskerk had er ook 4 van de 6 in de prijzen. Hij begint op plaats 60. Vader en zoon Lindenberg uit Yerseke deden het beide goed op Narbonne. John begon op plaats 67 en had er 18 van de 24 in de prijzen. Vader Hans had er 9 mee en 7 prijzen en begon net iets vroeger op plaats 64. Tot slot hebben we op plaats 91 Jos Martens uit Stein. Hij heeft er 8 van de 11 in de prijzen.

Alle liefhebbers gefeliciteerd met deze bijzondere prestaties en veel succes de komende week met de laatste vlucht !!!