Op de laatste dag van juni werden op vrijdag op drie verschillende stations (inter)nationale concoursen gelost. Dit waren korte marathonvluchten met een ochtendlossing. Bordeaux voor sector 1 en 2, Ruffec voor sector 3 en 4 en in Agen de kortste van de serie internationale vluchten. Met een wind uit westelijke richtingen keerden de duiven huiswaarts. Het was een behaaglijke temperatuur voor onze renpaarden van het luchtruim en er kon een mooie snelheid worden gemaakt. De vluchten verliepen dan ook vlot. Bordeaux werd op vrijdagochtend om 7.15 uur (sector 2) en 7.30 uur gelost, Ruffec om 7.15 uur en Agen om 8.15, omdat er eerst een frontje weg moest trekken. Tot slot komt Agen ZLU voorbij …

Agen ZLU jaarlingen
In het nationale concours, georganiseerd door de ZLU, waren 5.296 duiven ingekorfd. Op vrijdagavond werd de snelste duif geklokt door Mark Valentijn uit St. Willibrord. Zijn winnende duif werd geconstateerd om 20.00 uur op een afstand van 892 km. De snelheid van de winnende duif is 1.266 mpm. Zijn voorsprong was niet groot, maar genoeg (2 mpm) op Mevr. en Arie Wouterse uit Varik. Daarna volgden er 3 duiven van Jelle Jellema uit Nijverdal. Daar bleef het niet bij. Kijk naar De Top 10:
1. Mark Valentijn, St. Willibrord
2. Mevr. Wouterse en Arie, Varik
3. Jelle Jellema, Nijverdal
4. Jelle Jellema, Nijverdal
5. Jelle Jellema, Nijverdal
6. Pieter Verburg, Woerdens Verlaat
7. Jelle Jellema, Nijverdal
8. Frank Hage, Woerden
9. Jelle Jellema, Nijverdal
10. Sil van Vliet, Ter Aar
Jelle Jellema had 77 jaarlingen mee en 48 prijzen. Jan van Gils uit Oosterhout had 5 duiven mee en 100% in de prijzen. Hij begint met de 12e plaats. Jos Quaden uit Landgraaf korfde 9 duiven in en 7 hiervan hebben prijs. Zijn eerste duif had de 17e prijs. Johan van Boxmeer deed één jaarling mee en won met deze duif prijs nr. 50. Wim Janissen, uit Meerssen deed 8 duiven mee en won 6 prijzen. Hij begint met de 52e en 73e plaats. Martien van Houten uit IJsselstein had 2 prijzen van de 3 gezette duiven. Hij won met zijn eerste duif de 79e prijs. Matthieu Cox had 4 duiven mee gedaan. Hij start op de 110e plaats en heeft 75% prijs.

Agen ZLU Oud
Op Agen waren bij de oude duiven 5.449 duiven mee. Op vrijdagavond werd de snelste duif geklokt door J. Poppeliers uit Hapert. Zijn winnende duif werd geconstateerd om 19.51 uur op een afstand van 890 km. De winnende snelheid kwam op 1.277 mpm. Zijn voorsprong was ook hier niet groot, maar genoeg (2 mpm) op de eerste duif van Jan Hommes en znn uit Akersloot. Daarna volgde W. Tuten uit Dalmsholte. De Top 10:
1. J. Poppeliers, Hapert
2. Jan Hommes en znn, Akersloot
3. W. Tuten, Dalmsholte
4. Gebr. de Vreede, Berkenwoude
5. Bert Eikelboom, Heerde
6. Gero Dijk, Alblasserdam 
7. Dekker-van den Herik, Krommenie
8. Lei Martens, Stein
9. Comb. van den Berg, Utrecht
10. Jan W. van Gils, Oosterhout
Bert Eikelboom had 3 duiven mee. Ook zijn tweede duif wint een prijs. Lei Martens had 12 duiven mee en 9 duiven hebben prijs. De tweede en derde zitten ook bij de eerste 150 nationaal. J. G. Keulaarts uit Heerlen wint de 11e prijs en heeft 5 van zijn 7 Agen-duiven in de prijzen. Hok Robin Smeets en Piet Penris uit Stein korfden 4 duiven in en die wonnen allemaal prijs. Op de plaatsen 15 en 49 zitten hun eerste twee duiven. Ben de Keyzer uit Berkel en Roderijs had 14 duiven mee gedaan. 11 hiervan wonnen prijs. De eerste duif staat op plaats 31. De Gebr. Kuypers uit Neer hadden 4 duiven mee en 3 prijzen. De eerste duif verdient de 33e prijs. H. Beugels en zn uit Landgraaf hebben 100% prijs met 6 duiven mee. Ze maken een hele mooie uitslag. De eerste duiven staan op de volgende plaatsen: 34, 41 en 87. De familie de Lau uit Eersel hebben 4 duiven mee en 3 hiervan staan in de uitslag, de eerste op plek 39. John Abels uit Margraten deed 10 duiven mee, 7 winnen er prijs. De eerste staat op de 43e plaats. Team (Marcel, Claudio en Dani) Pieper uit Rheden pakken 100% met 2 oude duiven mee. Hun eerste duif wint de 47e prijs. Familie Jacobs uit Beek winnen prijs 51. Ze hebben 7 prijzen en hadden 9 duiven mee gedaan. H. Pekel en zn uit Brunssum hadden 4 duiven meegedaan en 3 er van winnen prijs. De eerste zit op plek 64. Gilbert Heijnen en zn uit Gronsveld deden 6 duiven mee en 5 hiervan winnen prijs. De eerste duif wint de 82e prijs. Op plaats 86 zit Martijn Schuerink uit Amersfoort. Net als op Pau had hij drie duiven mee. Twee winnen er dit keer prijs. M. van Heel uit Maria Hoop staat op plaats 90. Hij korfde 3 duiven in en alle 3 winnen prijs. Th. Peters uit Elsloo deed 6 duiven in de mand. Ze wonnen allemaal prijs. De 97e prijs viel de eerste ten deel. 75% prijs is behaald door Tony Bollen uit Maasmechelen. Hij had 4 duiven mee en de eerste wint de 99e prijs.

Alle liefhebbers met een mooie uitslag en kopprijzen … proficiat. Veel succes op de volgende vluchten!