De internetveiling tbv Het Marathonduivenjournaal op Duiven.net  is de laatste vier dagen in gegaan. De biedingen gaan heel goed. Een blijk van waardering voor de mooie schenkingen en het werk van Het Marathonduivenjournaal. Er zijn ondanks dit nog genoeg schenkingen die nog niet zo hoog staan en waardoor de lezer met een kleine beurs voor een overzichtelijk bedrag een mooi duifje kunnen bemachtigen.
Op onze eigen site worden ook de schenkingen gepresenteerd, zodat u kunt lezen wat het aanbod is. We zijn de schenkers heel dankbaar voor hun betrokkenheid voor Het Marathonduivenjournaal en hun steun om de kosten van deze site te drukken. En we danken de bieders en kopers voor dezelfde steun en betrokkenheid.
Wilt u deze veiling ook steunen, begin dan met een klein bod op een bon die nog laag staat. Iedere schenker doet zijn uiterste best, u als mogelijke koper iets aan te bieden waar u veel plezier aan gaat beleven.
Hier volgt het vijftiende quintet schenkingen die tot en met 29 december  ‘onder de veilinghamer’ blijven:

Koop 71. Egbert en Edwin Wiersma, Sibculo
Schenken een laat jong 2020, ingeteeld naar Sven
Vader en zoon Wiersma schenken een prachtig laat jong, ingeteeld naar Topkweker Sven. Sven is de vader van Amazing Lotte. Zij is één van de beste duiven van Nederland in 2020. Zij won de 1e NPO en VNCC Perigueux tegen 3.029 duiven en de 6e VNCC Limoges tegen 2.068 duiven. De vader van de schenking is een volle broer van Sven. Hij komt uit een doffer van Verweij-de Haan (Milos en Marianne als grootouders) en een duivin van Frank Zwiers (dochter 1e nationaal Dax).
De moeder komt uit zus Sven met een doffer van Frank Zwiers, ingeteeld naar zijn Topkweekster Golden Future.
De stam is opgebouwd met duiven van Harold Zwiers, Willy Driessen,  Kleinkind Boudewijn van Willy Looijmans en een kleinkind van de 1e nationaal Dax van Wout van Nederpelt. Later zijn er duiven van o.a. Frank Zwiers en Verweij-de Haan bijgekomen.

De beste duif van Nederland 2020, Robin van Harold Zwiers, is gekweekt door Robin Bakhuis uit een doffer van vader en zoon Wiersma. Deze duif stam af van duiven van Wim Derksen, Mark van den Berg, Staf Dusarduyn en Harold Zwiers. Dus de Wiersma-duiven zijn voor 50% betrokken bij de Nationale Overwinning van Harold op Bergerac van heel Nederland.
Afgelopen seizoen hadden de mannen, mede dankzij Amazing Lotte, een puik seizoen:
6e VNCC Limoges tegen 2.068 duiven
4e, 55e en 61e nationaal Perigueux tegen 8.064 duiven

Wie koopt dit prachtige laatje ingeteeld naar topkweker Sven?

 

Koop 72. Carlo Dominicus, Goes
Schenkt een bon voor een laat jong 2021
Deze Zeeuw timmert geweldig aan de weg. De laatste drie seizoenen zet hij prachtige uitslagen neer. Zijn stam is opgebouwd met vooral duiven van Piet de Vogel. Er zitten duiven van Ko van Dommelen, Frans Bungeneers, Mairlon Kok en Wijnands en zn in zijn stam.
In 2018 had hij deze mooie resultaten:
2e nationaal Agen ZLU jaarlingen
18e nationaal St. Vincent ZLU
23e en 68e nationaal Narbonne
7e en 45e nationaal Perpignan
4e Nationale Asduif ZLU
7e Nationale Asduif ZLU

In 2019 ging hij door met o.a.:
Pau: 9 van de 12 in de prijzen
4e, 13e en 45e nationaal St. Vincent ZLU tegen 2.696 duiven (6 van de 7 duiven in de prijzen)
97e nationaal Narbonne
Perpignan: 10 van de 14 in de prijzen 
In 2020 had hij een stabiel seizoen met een mooie kopprijs op Perpignan:
113e nationaal Pau tegen 4.255 duiven
181e en 185e nationaal Agen ZLU JL tegen 5.480 duiven
147e nationaal Agen ZLU Oud tegen 6.844 duiven
87e en 113e nationaal Barcelona tegen 4.477 duiven
5e nationaal Perpignan tegen 3.354 duiven

Wie gaat er in Zeeland in de zomer van 2021 een top laatje ophalen?

 

Koop 73. Comb. Pieper, Rheden
Schenkt een bon voor een laat jong 2021 
Hier hebben we een combinatie van een vader met zijn zonen, die een sterk hok met duiven hebben en die steeds op zoek zijn naar nog betere.
Ik zag voor het eerst hun naam opduiken door een (bijna) witte duif van Coen van Haarlem. Deze duif won bij hem de 36e nationaal Agen tegen 5.055 duiven.
Later kwamen we met hen in contact door een paar late jongen die ze van ons opvingen. Deze mannen zijn altijd op zoek naar betere duiven. Ze hebben een goede kweker van Henk de Bree en hebben verschillende Jellema’s uit de beste lijnen. Dit sterke hok zal in de toekomst alleen maar sterker worden.

Wie gaat er in de prachtige omgeving, waar Rheden onderdeel van is, in de zomer van 2021 een top laatje ophalen?

Koop 74. Evert van den Brakel en znn, Soest
Schenken een laat jong 2020 uit 7e Nationaal St. Vincent
Vader van het geschonken vaaltje won de 7e nationaal St. Vincent 2018. Hij is een kruising van de duiven van First Price Pigeons en Wiel Cramers. Moeder komt van WW racingpigeons. Hierin zitten duiven van First Price Pigeons, Jan Bullens en Chris van der Velden.

Deze mannen hebben de laatste jaren een aantal malen bij de nationale Top 10 gevlogen en uit één van deze toppers schenken ze een mooi vaal duivinnetje
Vader Evert en zijn zonen Erik en Jos spelen op de marathonvluchten met duiven van Wiel Cramers, Corné van Oeveren, Koos Steenbeek en John van den Brakel.
In 2018 wonnen ze de 2e nationaal St. Vincent. Een jaar later volgde de 7e nationaal Cahors.
In 2020 konden ze zich rijk voelen met de 3e Beste ZLU-duif van de Fondclub Gooi en Eemland.
Kortom een stam sterke marathonduiven, terwijl het hok ook programma-duiven huisvest. Dit maakt het dubbel knap tussen alle specialisten!

Wie neemt dit mooie laatje uit Soest mee?

 

Koop 75. Peter van Dongen, Arnemuiden
Schenkt een bon voor een jonge duif 2021 in overleg 
Peter van Dongen heeft de laatste vijf seizoenen twee superduiven op het hok gehad. In 2016 had hij met Wladimir Klitschko de Marathon Duifkampioen van Nederland.In 2020 had hij weer een duif van nationale allure, Prins Bergerac. Hij won op Bordeaux de 7e tegen 1.587 duiven (50e nationaal tegen 10.637 duiven) en op Bergerac de 1e tegen 1.467 duiven 5e nationaal tegen 8.987 duiven). Met deze prestatie werd hij 1e Asduif van Zeeland en 4e Beste Marathonduif van Nederland. Deze doffer haalde Peter als ei bij Noël Peiren.
Naast de Peiren-duiven (80%) heeft Peter duiven van Ko van Dommelen, Koopman, Gebr. Brugemann, Cees de Ridder en zn en Cor van de Ploeg.
Op Bordeaux won Peter ook nog de 67e nationaal tegen 10.637 duiven.
In het recente verleden won Peter de 3e nationaal Agen ZLU tegen 7.125 duiven (ook 3e van 15.304 duiven … hele concours), 57e nationaal Bordeaux, 69e nationaal Tarbes.

Wie gaat er in Arnemuiden een topper ophalen in 2021?