In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2020 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

De eerste duif van dit seizoen is afkomstig van vader en zoon Wiersma uit Sibculo. Zij hebben een topduivin die in de VNCC de 1e van Perigueux tegen 3.029 duiven en de 6e Limoges tegen 2.068 won. In sector 3 won ze op Perigueux de 4e nat. tegen 8.064 duiven. Ze werd in deze sterke fondclub (NVCC) 2e Duifkampioen achter ‘Robin’ van Harold Zwiers.

Op welke stand is deze topprestatie geleverd?
Op Limoges is ‘Amazing Lotte’ op 10 dagen eieren ingekorfd  en 11 dagen later is ze ingekorfd op kleine jongen voor de vlucht Perigueux.

Is er een aanwijsbare motivatie/reden dat heeft geleid tot deze prestatie?
Deze JAARLING is enorm fel op het nest!

De vader van ‘Amazing Lotte’ is door vader en zoon Wiersma gekweekt uit een doffer van Verweij-de Haan met een duivin van Frank Zwiers. De doffer van Verweij-de Haan komt uit een zoon van ‘Milos’ met ‘Britney’ met een dochter van Marianne van Arjan Beens. De duivin van Frank Zwiers is een dochter van ‘Amber’, 1e nationaal Dax. De moeder van de 2e Duifkampioen van de VNCC komt van Geerink en zn. Deze duivin is gekweekt uit een Jellema-doffer (lijn ‘Orion’, ‘Saffier’, ‘Orhan’ en ‘Mirna’) met een duivin van de Familie Hendriks uit Zuiderwoude (Dochter ‘Ranomi’ met kleinzoon ‘Ranomi’,  10e nationale Asduif Perpignan).

De ouders zijn alle twee direct op het kweekhok geplaatst en die plaats hebben ze met deze dochter verdiend!

Geweldig om zo’n geweldige jaarling op het hok te hebben. Succes met deze duivin de komende jaren … als vlieger en als vererver !!!