… Als het goed gaat!
Het is helaas ook weleens anders. In de duivensport verlies je nu eenmaal vaker, dan dat je wint. Dat geldt tenminste voor de verreweg de meesten van ons.
In dit deel gaan we kijken welke toppers bij Corné van Oeveren goed hebben gepresteerd en hoe de start van het seizoen bij Piet Westerlaken was.

Duivenvrienden
In één van de vorige delen heb ik wat geschreven over het seizoen 2018 van mijn duivenmaat Corné.
Hij won afgelopen seizoen verschillende vroege prijzen. In dit verhaal wil ik deze duiven aan u voorstellen:
‘De 523’ van 2016 won begin juni de 4e Perigueux in afdeling 7 tegen 1.217 duiven. Deze doffer komt uit een doffer van Mark van den Berg (eigenaar comb. Verweij-de Haan). Zijn ouders zijn Inteelt Brive 1 met Inteelt Brive 2. De moeder komt van Arjan Beens en heeft vier geweldige grootouders: Mr. Beautiful, The Great Warrior, Miss Gijsje en ‘De 028’ van 2007 (5e nationaal St. Vincent).
Een plaatsje lager op dezelfde vlucht zat ‘de 507’ eveneens van 2016. De vader van deze duivin is een zoon van ‘Blue’ (o.a. 23e nat. Pau) van Arjan Beens met een duivin van Arjan met wederom vier toppers als grootouder: Rika, Mr. Bergerac, Snelle Jelle en Miss Sjaan.

Op de tweede Perigueux won Corné de 10e prijs in sector 3 tegen 7.308 duiven. Voor deze prestatie is ‘Ravelijn’ verantwoordelijk. Een doffer van 2016. Zijn vader komt uit Messi en Sjarapova (soort van Gerrit Veerman) van Verweij-de Haan met een duivin van Arjan Beens. Deze duivin komt uit een doffer van Wim Derksen uit Almelo en een Hagens-duivin.
Op de laatste Perigueux had Corné, zoals in het eerste deel al is geschreven, wederom een mooie uitslag met 28 mee en 16 prijzen. De eerste drie zaten in de kop van de uitslag. Zijn eerste duif pakt de 5e prijs in sector 3 tegen 2.888 duiven. Deze duif is ‘de 590’ van 2016. Het is een duivin en volle zus van de eerste duif van de eerste Perigueux (‘de 523’ van 2016).
De 14e prijs van sector 3 werd gewonnen door ‘de 540’ van 2016. Deze rode duivin komt een doffer van Verweij-de Haan (zoon ‘Rossi’, die uit Sylvia van de fam. Van Houten komt). De vader is aangeschaft op de verkoop van Het Marathonduivenjournaal. Ook altijd leuk om te horen en natuurlijk te vermelden. De moeder van ‘de 540’ komt van Arjan Beens. In haar zit de Witbuik, Euro Diamond, Het Doorzettertje en Peter (van Peter Bruinenberg). Een ander kind van deze moeder stond in 2017 op teletekst van Perigueux.
De derde duif van de laatste Perigueux komt van Huib Bransen uit Putten.

De stroeve start van het seizoen bij Piet
Een andere hele goede duivenvriend is Piet Westerlaken. Zijn seizoen was nogal wisselend. Gelukkig was het slot bevredigend. Dat is een understatement trouwens. Piet speelt ‘niet op zondag’. Een keuze die hij met zijn hele hart en overtuigend heeft gemaakt. Als er een vlucht op zondag thuiskomt accepteert hij dat. Maar omdat hij niet meedoet, beleeft hij weinig plezier aan die vluchten. Het is wel een baalmomentje … vooral in dát specifieke weekend. Maar na enkele mooie ‘zaterdagvluchten’ is dat ook weer snel vergeten. Hij kent de gevolgen van zijn keuze en accepteert die uiteindelijk. In het begin van het seizoen liep het niet bij Piet. Er waren enkele vluchten op zondag en de vluchten die wel op zaterdag werden gespeeld, liepen ook niet goed. Hij speelde op weduwschap en afgezien van één mooie duif op tijd was het de eerste vluchten kommer en kwel. Op de trainingsvluchten ging het echter prima. Veel prijsduiven, vooral op de dagfond, maar op de vluchten waar het om ging, was het niet veel soeps. Ik heb wat geklaag aangehoord. Daar ben je trouwens ook duivenvrienden voor.

… wordt vervolgd …