Als er binnen de duivensport een liefhebber is die wat voor een Goed Doel gaat doen, wil Het Marathonduivenjournaal daar aandacht voor vragen. We zijn als duivenliefhebbers mensen die vanuit het verleden al veel doen voor goede doelen. Vroeger hadden we bij Nationale Vluchten de Liefdadigheidspoule. De helft van de inleg ging naar een Goed Doel en de andere helft werd vervlogen in hoofdprijzen. Die tijden zijn niet meer zo als vroeger, maar gelukkig kan het geld inzamelen voor Goede Doelen tegenwoordig heel makkelijk via een veiling op verschillende internetsites. Maar er zijn ook individuele liefhebbers die het goede met het aangename op een mooie manier combineren. Zou gaat Wijan Smit lopen bij de Run for KiKa. Een mooi iniatief.

Wijan vertelt hier zelf over: ‘Ik ga op 18 juni komende zomer de Big five Marathon (42) van Zuid-Afrika lopen. Dit wordt mijn eerste marathon die ik ga lopen. Ik wil hier graag een goed doel aan vast te plakken. Ik heb gekozen om dit voor KiKa te gaan doen. In Nederland sterft er nog elke 3 dagen een kindje aan de gevolgen van Kanker. De laatste jaren is de overlevingskans van kinderen al vergroot, maar we zijn we nog lang niet. Samen kunnen we er een steentje aan bijdragen .
Om geld in te zamelen zijn er een aantal acties opgezet. Onder meer een grandioze bonnenverkoop met de grootste namen wat ons land kent en deze veiling word gesponsord door Toppigeons .

Waarom ga ik het zelf doen?

  1. Ik wel een mooi bedrag ophalen voor KiKa 
  2. Ik wil laten zien dat je in een half jaar tijd topfit kunt worden om een marathon te lopen. (M’n leven hiervoor bestond namelijk uit gezelligheid: roken en ook zeker niet vies van een biertje)
  3. Ik ben zelf een speler van de marathonvluchten en daarom wil ik ook zelf  proeven hoe een marathon voelt.

Ik ben te volgen op Facebook onder Wijan Smit

Wil je volgen hoe de voorbereidingen van Wijan verlopen en wil je hem steunen, kijk op zijn Facebookpagina !!!