De internetveiling tbv Het Marathonduivenjournaal op Duiven.net  ging afgelopen dinsdagavond van start. En hoe!!! Het was een pikstart. De biedingen volgden elkaar in rap tempo op … nu al meerdere dagen lang. Een blijk van waardering voor de mooie schenkingen en het werk van Het Marathonduivenjournaal.
Op onze eigen site worden ook de schenkingen gepresenteerd, zodat u kunt lezen wat het aanbod is. We zijn de schenkers heel dankbaar voor hun betrokkenheid voor Het Marathonduivenjournaal en hun steun om de kosten van deze site te drukken. En we danken de bieders en kopers voor dezelfde steun en betrokkenheid.
Wilt u deze veiling ook steunen en weet u niet waar u op wilt bieden, omdat het aanbod zo overweldigend mooi en groot is. Begin dan met een klein bod op een bon die nog laag staat. Iedere schenker doet zijn uiterste best, u als mogelijke koper iets aan te bieden waar u veel plezier aan gaat beleven.
Hier volgen de negende 5 schenkingen die vanaf afgelopen dinsdag tot en met 29 december  ‘onder de veilinghamer’ komen:

Koop 41. Jacco Schipperen, Dussen
Schenkt een bon voor een jonge duif in overleg
De sterke atletische Wijnands duiven tegen de rassige Klamper duiven van De Heijde zijn hier de basis op het kweek en vlieghok.

Mooie resultaten vooral op de zwaardere vluchten op ochtend- en middaglossingen door de jaren heen. Een lange lijst aan referenties zegt nog veel meer over de kwaliteit van de duivenkolonie:
Dick Sack haalde er een 2e WESM mee, en had de beste ZLU duif met de Atlas.
Arjan Beens was bijzonder goed geslaagd met een dochter van de Schift welke een reeks kopprijzen gaf op de ZLU vluchten.
Recent nog een 4e nationaal Perpignan 2018 bij Tom Devriese (B).
Een andere opmerkelijke referentie is Andre Wildervank (op Ameland) die de laatste jaren een gevestigde naam is geworden in het Hoge Noorden.
In de meeste provincies van NL zijn er provinciale overwinningen gehaald met duiven van Jacco Schipperen. Veel meer namen om te noemen maar de kenner weet genoeg. 
Het Superbontje (2e int asduif IFC4000, De Perpignan (7e nat Pau), De Sok (7e nat Barcelona), Oude Donkere enz. zijn toppers die in veel stambomen terugkomen.

Wie gaat er een goed duifje ophalen in Dussen bij Jacco?

 

Koop 42. Cees Nijdeken, Rijssen
schenkt een bon voor een zomerjong uit de kwekers in overleg
In de Provincie Overijssel ligt in de bosrijke omgeving van Rijssen een topper op de nationale middaglossingsvluchten, Cees Nijdeken. Deze liefhebber haalt met regelmaat vroege duiven binnen op deze mooie vluchten van boven de 900 km, waarvan er veel boven de 1.000 km zitten (op zijn afstand). Cees beschikt over een geweldig hok met duiven en een rijk gevuld kweekhok met rechtstreekse kinderen van topduiven van andere goede liefhebbers aangevuld met eigen topvliegers. In de komende veiling van deze sympathieke liefhebber zitten alleen jongen uit deze prachtige collectie.

In 2015 was Cees de beste van Nederland op de discipline Meerdaagse Fond. Hij had met Brenda de beste duif van Nederland op de marathonvluchten met een middaglossing en met de Late Blauwe de beste duif van de Marathon Noord, de sterke competitie van de Noordelijkste helft van Nederland. In deze competitie werd Cees in 2015 1e Kampioen Middaglossing. Hij werd ook Keizer Kampioen (1e aang. en 1e onaang) van de Noordelijke Unie (N.U. … de gezamenlijke competitie van sector 3 en 4 met het aangrenzende gebied van Duitsland). Brenda werd 1e Duifkampioen van de N.U. en De Late Blauwe werd 3e Duifkampioen. Cees werd 1e Aangewezen Nationaal Kampioen van Nederland op de Marathon en had met Brenda en De Late Blauwe de 1e en 3e Beste Asduif van Nederland op de Marathon. Bij de Internationale Competitie van De Duif werd Cees ook nog eens 2e op de discipline Zware Fond. Een fantastisch jaar wat aan Cees liet zien dat hij over sterke topduiven beschikt. De beste duiven gingen direct naar het kweekhok om te bouwen voor de toekomst.
Cees heeft zijn sterke stam opgebouwd met duiven van Jelle Jellema en Verweij-de Haan. Verder zijn we wat duiven terug van Arjan Beens en nazaten van Joe Frazier van Kramer-Ouwehand. Met nazaten van de toppers van deze liefhebbers smeedde Cees een stam waar hij zijn toppers uit kweekten. Naast Brenda, De Later Blauwe heeft Cees met Zilverpenne nog een nationale topduif.

Wie koopt deze bon voor een zomerjong uit de super kweeklijnen van Cees?

 

Koop 43. Sven en Wim van Houten, IJsselstein
Schenken een bon voor een jonge duif 2021 in overleg
Sven, de zoon van mede-Barcelona-winnaar Wim van Houten schenkt samen met zijn vader een jonge duif uit de kwekers die al zoveel Barcelona-cracks voortbracht. De achtergrond van de Van Houten-duiven is bekend en heeft bij vele andere hokken de duivenstam sterker gemaakt. Maar nog even een samenvatting van de huidige samenstelling: Het kweekhok bij Wim en Sven is eigenlijk ook het familiekweekhok want de jongen uit dit hok vliegen ook bij de broers van Wim. Coos, Martien en Kees en Gert-Jan spelen ook geweldig met deze duiven en binnen de familie wordt dan ook met regelmaat bij de eerste 100 nationaal gevlogen. De duiven waar dit mee gebeurt zijn nog steeds de “oude” lijnen waarmee ze al jaren aan de top staan en toch ook nog steeds betere resultaten weten neer te zetten. Zo zitten er natuurlijk de duiven van Gerard van Tuyl, Jan Ernest, Martin Vinkenborg.

Vader Wim won natuurlijk samen met zijn broer Nationaal Barcelona. Verder wonnen ze de laatste jaren o.a.:
19e Nationaal Bordeaux jaarlingen
19e Nationaal Marseille
2e nationaal Montauban
8e nationaal Brive
11e nat. Perpignan
15e internat Barcelona dv
15e nat. St. Vincent
17e nat. St. Vincent
20e nat. Limoges
20e nat. Perigueux
27e nat. Barcelona
34e nat. Barcelona
45e nat. Bordeaux
46e Internationaal Barcelona
53e nationaal Barcelona
3e nationaal Barcelona
4e nationaal St. Vincent ZLU
12e Nationaal Barcelona. 
In 2018 werd de 35e nationaal St. Vincent ZLU gewonnen.

In 2019 wonnen Sven en zijn vader de:
126e nationaal St. Vincent
190e nationaal Marseille
182e nationaal Narbonne
In 2020 hadden Wim en Sven een mooie titel behaald: 2e Grootmeester op de vlucht Barcelona. Ze hadden 80% prijs met 5 duiven mee. Ze hadden drie duiven binnen een kort tijdsbestek. Dit zorgde voor de 161e, 184e, 235e en 812e nationaal tegen 4.477 duiven.
In het najaar hebben Wim en Sven versterking gehaald bij Gerard Schalkwijk (uit Orange Oil en Lady in the Dark) en Jelle Jellema. Ook is het hok verbeterd op advies van Martin van Zon en Jelle Jellema.

Wie gaat er naar IJsselstein voor een jonge duif van een supersterk Barcelona-hok?

 

Koop 44. Familie van den Berg, Ridderkerk
schenken een bon jonge duif 2021 in overleg
Familie van den Berg uit Ridderkerk bestaat uit 2 broers die in 2001 definitief overstapte op de marathonvluchten. En niet zonder succes in 2019 wonnen ze in sector 2 de eerste plaats van Bordeaux. Bijzonder is dat dit de eerste marathonvlucht was van de winnende duif.

Op de kooi in Ridderkerk zitten ongeveer 40 nestkoppels waarmee ongeveer 12 overnacht en ZLU vluchten worden gespeeld. en ongeveer 60 jonge duiven. Er is de laatste 4 jaar in het kweekhok flink geïnvesteerd samen met mijn beste vriend Ad Silfhout uit Dordrecht. We hebben op dit moment 15 kweekkoppels zitten.
De stam bestaat voor 70% uit duiven van Ad Pegels. Ad had voornamelijk duiven uit samenkweek met AP Overwater, rechtstreeks van Arjan Beens, Batenburg van de Merwe en Jan Grootoonk uit Bant. De andere 30% zijn Rechtstreekse duiven van Gebr. Limburg, Arjan Beens en Ko van Dommelen en een doffer van de Familie van Houten.

Kampioenschappen en mooie uitslagen 2019
Nationaal bergerac (24043 duiven)6 van de 9 duiven spelen prijs
49ste  op St Vincent sector 2 van de 2649 duiven
1ste prijs Bordeaux sector 2 van de 3277 duiven (zie hoofdfoto)
In 2020 wonnen de liefhebbers uit Ridderkerk onder meer:
19e en 55e nationaal St. Vincent tegen 2.923 duiven
37e nationaal Bordeaux tegen 4.954 duiven
33e nationaal Bergerac tegen 1.712 duiven
57e, 62e, 79e en 97e nationaal Bergerac tegen 6.140 duiven

Wie gaat er vandoor met deze bon?

 

Koop 45. Kweekcentrum Friesland, Boelenslaan
schenken een bon voor een jonge duif in overleg
Vanaf 1989 hebben Gerben van der Loon en Simon Kuipers gezamenlijk een kweekhok opgebouwd met duiven rechtstreeks van de best vliegende hokken in Nederland, Duitsland en België. Eerst lag de nadruk op de snelheid- c.q. programma duiven. Maar sinds 2000 hebben ze de keus gemaakt om alleen nog maar duiven puur voor het “zware werk” aan te schaffen. Ze hebben een selectie van liefhebbers gemaakt die niet alleen zelf al jaren hard vliegen, maar waar ook vele anderen in binnen en buitenland mee geslaagd zijn. Ze zijn na een degelijke oriëntatie tot de slotsom gekomen dat de volgende liefhebbers aan alle door ons gestelde criteria voldoen:

 1. Noël Peiren Zedelgem (België)
  2. Georges Carteus Ronse (België)
  3. Roger Desmet-Matthijs Nokere (België)
  4. Filip Norman Knokke-Heist (België)
  5. Cor van der Ploeg Leeuwarden
  6. Jelle Jellema Steggerda/Nijverdal
  7. Gebr. Hagens Achthuizen
  8. De “68” lijn van Klaas Heidstra te Drachten (oude soort)

Met deze duiven presteren Simon en Gerben zelf ook zeer goed. Vanaf 2015 zijn de volgende Top 10 noteringen bijgeschreven in Afdelings- en/of sectoriaal verband met duiven van het Kweekcentrum:
8e nationaal Limoges 2015
8e nationaal Aurillac 2015
5e nationaal Orange 2015
1e nationaal Cahors 2015
6e NPO St. Vincent 2016
5e NPO Limoges 2017
10e NPO Cahors 2017
6e NPO Cahors 2017
7e nationaal Perigueux 2018
9e NPO Dax 2018
7e NPO Dax 
In 2019 kwamen daar de volgende topnoteringen bij:
1e NPO Limoges
5e NPO Cahors
10e NPO Cahors

In 2020 werden de volgende mooie resultaten gehaald:
56e NPO Limoges tegen 1.860 duiven
32e en 43e nationaal St. Vincent tegen 810 duiven
27e nationaal Perigueux tegen 2.853 duiven
21e en 25e nationaal Bergerac tegen 609 duiven
78e nationaal Bergerac tegen 2.822 duivenDe uitslagen bewijzen dat de mannen over een heel sterk kweekhok beschikken!!!

Pak deze kans en koop de bon van deze sympathieke topkwekers en -vliegers!