De veiling tbv Het Marathonduivenjournaal op Duiven.net loopt nu tien dagen. U klikt vervolgens bonnenverkopingen aan en scrollt door naar Het Marathonduivenjournaal. Het is een prachtige verzameling topschenkingen van hele goede liefhebbers, die Het Marathonduivenjournaal willen steunen. De biedingen schoten heel goed uit de startblokken. Op Het Marathonduivenjournaal zelf zullen we twee keer per dag een aantal schenkingen voorstellen. Dit keer wederom vier schenkingen van een hoge kwaliteit 

Koop 77. Frans Hummelink, Vorden
schenkt een bon voor een kleinkind van zijn 4e nationaal Barcelona (De Joker) zomer 2022 
Franns schenkt een kleinkind van uit zijn 4e nationaal Barcelona en winnaar in de competitie van de Fondunie 2000. Deze doffer won eerder al de 94e nationaal St. Vincent. De moeder van het laatje is De Mooie Brinkman via Eggink uit Laren. Deze duivin werd duifkampioen in de CC in 2015. Deze schenking kan in de zomer van 2022 worden opgehaald.

Deze kleine liefhebber heeft al 70 jaar duiven. Hij heeft een hok van 8 meter, wat zeker niet overvol zit. De soorten die de hokken van Frans bevolken zijn het oude Aarden-soort (Slokkerslijn), De ‘Orhan’-lijn van de Gebr. Brügemann, L. Kouters en Van Wanroy 
Wie koopt deze bon voor een kleinkind van de Barcelona-topper van Frans?

Koop 78. Frans Verheggen, Lennisheuvel
schenkt een bon voor een jonge duif 2022 uit onderstaand koppel in overleg
Frans probeert ieder jaar iets bijzonders te schenken voor deze veiling en dat lukt hem ook nog!

Frans leest het Marathonduivenjournaal altijd met veel plezier. Daarom schenkt hij een jong van 2022 met een prachtige achtergrond. 
In 2019 selectief mee gedaan nadat in oktober 2018 een Nerts was binnen gedrongen tot de hokken. Hierdoor waren er vele duiven dood, wat inhield dat er nog slechts 8 overjarige duiven waren om mee te vliegen.

Op de hokken van Frans zitten naast bovengenoemde duiven, ook nog duiven van de soorten van Jellema, Kouters en zn en Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen. 
Wie gaat er in 2021 met dit duifje van deze sympathieke liefhebber vandoor?

 

Koop 79. Verhoef en zn, Gendringen
schenkt een bon voor een jonge duif 2022 uit onderstaand koppel in overleg 
Na een paar mooie jaren vanuit Duitsland gespeeld te hebben, zijn vader en zoon Verhoef sinds 2020 weer terug in Nederland. De mannen hebben een kweekhok met geweldige duiven. Er zitten vooral duiven van Jan Grootoonk, maar ook een enkele van John Bosman, Hamstra en zn, Hans Radstake, Benno Kastelein en een jong uit de 3e en 18e nationaal Narbonne van Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen.

De koper krijgt een jong uit een doffer van Jan Grootoonk. Deze duif is een broer van de 1e NPO Limoges van Hans van Rein. Hij is van het oude soort van Jan gekruist met een duivin van Jellema. De duivin waar de koper het jong van mag ophalen, is een kruising van de soorten van Jellema en Rekker-Westra (Zoon Saar, 2e nat. Barcelona en Zus Roos, o.a. 1e NPO Bergerac). Een topkoppeling !!! 
Wie gaat er in 2022 een jong van deze sympathieke liefhebbers halen?

 

Koop 80. Sven en Wim van Houten, IJsselstein
Schenken een bon voor een jonge duif 2022 in overleg 
Sven, de zoon van mede-Barcelona-winnaar Wim van Houten schenkt samen met zijn vader een jonge duif uit de kwekers die al zoveel Barcelona-cracks voortbracht. De achtergrond van de Van Houten-duiven is bekend en heeft bij vele andere hokken de duivenstam sterker gemaakt. Maar nog even een samenvatting van de huidige samenstelling: Het kweekhok bij Wim en Sven is eigenlijk ook het familiekweekhok want de jongen uit dit hok vliegen ook bij de broers van Wim. Coos, Martien en Kees en Gert-Jan spelen ook geweldig met deze duiven en binnen de familie wordt dan ook met regelmaat bij de eerste 100 nationaal gevlogen. De duiven waar dit mee gebeurt zijn nog steeds de “oude” lijnen waarmee ze al jaren aan de top staan en toch ook nog steeds betere resultaten weten neer te zetten. Zo zitten er natuurlijk de duiven van Gerard van Tuyl, Jan Ernest, Martin Vinkenborg.

Vader Wim won natuurlijk samen met zijn broer Nationaal Barcelona. Verder wonnen ze de laatste jaren o.a.:
19e Nationaal Bordeaux jaarlingen
19e Nationaal Marseille
2e nationaal Montauban
8e nationaal Brive
11e nat. Perpignan
15e internat Barcelona dv
15e nat. St. Vincent
17e nat. St. Vincent
20e nat. Limoges
20e nat. Perigueux
27e nat. Barcelona
34e nat. Barcelona
45e nat. Bordeaux
46e Internationaal Barcelona
53e nationaal Barcelona
3e nationaal Barcelona
4e nationaal St. Vincent ZLU
12e Nationaal Barcelona.

In 2018 werd de 35e nationaal St. Vincent ZLU gewonnen. 
In 2019 wonnen Sven en zijn vader de:
126e nationaal St. Vincent
190e nationaal Marseille
182e nationaal Narbonne In 2020 hadden Wim en Sven een mooie titel behaald: 2e Grootmeester op de vlucht Barcelona. Ze hadden 80% prijs met 5 duiven mee. Ze hadden drie duiven binnen een kort tijdsbestek. Dit zorgde voor de 161e, 184e, 235e en 812e nationaal tegen 4.477 duiven.

In 2021 behaalden Sven en Wim de volgende mooie resultaten:
140e nationaal Barcelona tegen 4.838 duiven
69e nationaal St. Vincent tegen 2.714 duiven
75e nationaal Dax tegen 2.357 duiven
18e nationaal Bergerac tegen 10.283 duiven 
In het najaar van 2020 hebben Wim en Sven versterking gehaald bij Gerard Schalkwijk (uit Orange Oil en Lady in the Dark) en Jelle Jellema. Ook is het hok verbeterd op advies van Martin van Zon en Jelle Jellema. 
Wie gaat er naar IJsselstein voor een jonge duif van een supersterk Barcelona-hok?