De internetveiling tbv Het Marathonduivenjournaal op Duiven.net  is de laatste twee dagen in gegaan. De biedingen gaan heel goed. Een blijk van waardering voor de mooie schenkingen en het werk van Het Marathonduivenjournaal. Er zijn ondanks dit nog genoeg schenkingen die nog niet zo hoog staan en waardoor de lezer met een kleine beurs voor een overzichtelijk bedrag een mooi duifje kunnen bemachtigen.
Op onze eigen site worden ook de schenkingen gepresenteerd, zodat u kunt lezen wat het aanbod is. We zijn de schenkers heel dankbaar voor hun betrokkenheid voor Het Marathonduivenjournaal en hun steun om de kosten van deze site te drukken. En we danken de bieders en kopers voor dezelfde steun en betrokkenheid.
Wilt u deze veiling ook steunen, begin dan met een klein bod op een bon die nog laag staat. Iedere schenker doet zijn uiterste best, u als mogelijke koper iets aan te bieden waar u veel plezier aan gaat beleven.
Hier volgt het zestiende quintet schenkingen die tot en met 29 december  ‘onder de veilinghamer’ blijven:

Koop 76. Kampert en zn, Kootwijkerbroek
Schenken een bon voor een jonge duif 2021 uit de marathonkwekers in overleg
Deze mannen spelen sterk uit op de programmavluchten, metname de dagfond.
De laatste jaren zijn ze bezig een hokje met goede marathonduiven op te bouwen. Dit doen ze onder meer met 6 kinderen uit het Figo-Koppel van Jan Broersma (ouders en goorouders van vele nationale Top 10 duiven), 2 kinderen van Bieke (Asduif ZLU over meerdere jaren) van Jan van der Zanden en 3 rechtstreekse kinderen uit de Carteus Giant (Vader 3e nationaal Narbonne, 7e nationaal Cahors, 8e nationaal Perigueux, Het Veens Blauwtje van Harold Zwiers enz. enz, zie verder Koop 17 van deze veiling), waarvan twee volle zussen van Het Veens Blauwtje.
Afgelopen seizoen hadden ze een mooie uitslag met hun jaarlingen op Bergerac (op een vlucht waar niet veel jaarlingen werden gedraaid). Ze hadden er 6 van de 9 debutanten in de prijzen en begonnen met de 9e en de 10e tegen 215 duiven.

Wie gaat er een duifje uitzoeken uit een fenomenaal kweekhok in Kootwijkerbroek?

 

Koop 77. Martien van Houten, IJsselstein
schenkt een jonge duif 2021 in overleg
Wim en Martien van Houten wonnen met Nellie de 1e Internationaal Barcelona. Wim bouwde wat jaren later een hok achter zijn eigen huis en zoon Sven ging daar in eerste instantie op spelen. Toen Wim op zijn eigen zich meer en meer bezig ging houden met de duiven, deed Martien een stapje terug.

Sinds een paar jaar heeft ook Martien een hok in zijn eigen tuin en is hij een stam gaan opbouwen met de duiven die de familie samen hebben. Martien heeft er wat duiven van Jay Lissenberg bijgehaald om zo te kijken of ze goed gaan pakken met de Van Houten-duiven. Dat gaat zeker lukken!
Martien wil Het Marathonduivenjournaal heel graag steunen en schenkt een duifje van 2021. Daar gaat u gaan spijt van krijgen!

Grijp uw kans en koop dit bonnetje van Martien van Houten?

 

Koop 78. Eric Haal, Zeewolde
schenkt een zomerjong 2020
Eric schenkt iets moois uit zijn kweekstal. De doffer is van het soort van Jelle Jellema. Vader van deze doffer komt uit New Jade 4 (New Laureaat x Kleine Jade, twee Internationale Barcelona-winnaars) en moeder is Barca Girl, een dochter van Steffie (o.a. 34e nationaal Perpignan). Moeder van het geschonken jong komt van Arjan Beens. Haar zus speelt 1e NPO Brive. Zij komt uit Topkweker Laatje 190 met Marianne, 4e nationaal Brive, 14e nationaal Bergerac en 9e nationaal Cahors. Superbloed bij elkaar gebracht.

Eric is een fanatieke duivenliefhebber, die weet hoe een sterk hok met duiven op moet bouwen, namelijk met goede duiven. Eric heeft duiven van Arjan Beens, Verweij-De Haan, Jelle Jellema en Jos Pepping.
Eric pakte in 2019 de 8e NPO Cahors, nadat hij in 2018 wist Eric zich op drie vluchten op teletekst te nestelen met 2e NPO Perigueux, 5e NPO Dax en 8e NPO Bergerac.
In 2020 deed hij mee op de ZLU-vlucht vanuit Pau. Hij won de 22e en 41e nationaal tegen 4.255 duiven. Datzelfde weekend werd op de middaglossing vanuit St. Vincent de 35e nationaal tegen 2.958 duiven gewonnen. Op de tweede Bergerac won hij de 26e nationaal tegen 7.429 duiven.

Wie koopt dit zomerjong van een ‘jong hok’ wat zowel op de middaglossing als de ZLU-vluchten mee kan?

 

Koop 79. Kees Elzakker, Halsteren
Schenkt een bon voor een koppel eieren eind maart 2021, februari contact opnemen 
Kees heeft in 2018 De Snelste Duif van Nationaal Dax van 10.077 duiven gepakt. Deze kleine liefhebber haalde zijn Dax-winnares als ei bij de later Nationale Narbonne winnaar Wim Kooreman uit Kloosterzande.
90% van Kees’ duiven komt van Cor de Heijde. De andere duiven komen van Wim Kooreman. In 2018 won deze kleine liefhebber pakte ook nog de 44e nationaal Perigueux tegen 4.921 duiven.

In 2019 won Kees:
45e NPO St. Vincent tegen 1.560 duiven
11e NPO Agen tegen 1.793 duiven
56e NPO Dax tegen 1.150 duiven
23e NPO Cahors tegen 1.072 duiven
67e en 74e NPO Bergerac tegen 2.431 duiven 
In de winter van 2019 en 2020 is Cees verhuisd naar een nieuw adres en heeft hij een nieuw klein hokje geplaatst. Hij won met overgewende duiven nog de volgende prijzen:
84e NPO St. Vincent tegen 1.524 duiven
77e NPO Bordeaux tegen 2.755 duiven
50e NPO Bergerac tegen 1.075 duiven
5e en 45e NPO Bergerac tegen 2.496 duiven

Wie neemt deze bon van deze kleine tophobbyist?

 

Koop 80. Henk Wegh, Lochem
Schenkt een bon voor een jonge duif in overleg uit koppel uit de bijlage
Voor komend jaar heeft Henk een koppel uitgezocht waar hij graag een jong uit schenkt voor Het Marathonduivenjournaal. De doffer won o.a. de 59e nationaal Cahors en de 168ee nationaal Marseille. De vader van deze doffer was enorm ingeteeld naar Henk’s wereldberoemde Gouden Barcelona. De moeder van deze doffer werd zelf 4e Gouden Barcelona duif en 4e Nationale Asduif Barcelona over 4 jaar.
De duivin van dit koppel won o.a. de 9e NPO Orange en de 50e nationaal Perpignan. De vader van deze duivin is een kleinzoon van de 2e nationaal Barcelona van Henk. De moeder van de duivin van het koppel is de Blauwe Barcelona. Zij won de 53e nationaal Barcelona.

De voorzitter van de Fondunie 2000 werd afgelopen seizoen 2018 Kampioen Ochtendlossing van de Stichting Marathon Noord. Een competitie met zware concurrenten als Jelle Jellema, Kees Droog, Verweij-de Haan, Jurrian van Amerongen en ga zo maar door. Henk Wegh heeft geweldige jaren gekend metname op de vlucht Barcelona. Na een paar jaar wat minder te hebben gespeeld, heeft hij in 2017 de weg weer naar boven gevonden. Al jaren zijn er andere hokken met duiven van Henk, die mooie successen behalen met het soort van Henks duiven. Hierbij moet je denken aan Bas Janssen, Mevr. Wouterse en Henk Boertje. De laatste liefhebber pakte in 2017 de 1e nationaal St. Vincent met een 50% duif van Henk.
De man uit Lochem won zelf in 2017:
39e nationaal Barcelona tegen 4.504 duiven
60e nationaal Perpignan tegen 4.789 duiven.

In 2018 pakte Henk naast de titel bij Marathon Noord de volgende mooie prijzen:
70e nationaal Pau
112e nationaal Barcelona
168e en 184e nationaal Marseille
50e nationaal Perpignan.
In 2019 won Henk o.a.:
34e nationaal Cahors tegen 3.462 duiven (100% prijs)
144e nationaal Barcelona tegen 4.129 duiven 
In 2020 won onze krasse nestor de:
40e nationaal Bergerac tegen 7.429 duiven

Wie gaat er met de bon van dit koppel vandoor?