De biedingen op de veiling voor Het Marathonduivenjournaal gaan voortreffelijk. Er zijn ook dit jaar schenkingen die zeer betaalbaar zijn voor het budget van veel liefhebbers. Heeft u nog een broedkooi leeg op het kweekhok? Dan heb ik een idee voor u … twee duifjes van topkwaliteit !!!

De Doffer is bij ons aan het logeren, een prachtdier en lekker levendig:
Koop 19. Gerard Kok, IJsselmuiden
schenkt een laat jong 2023

Gerard schenkt een zomerjong. Hij schenkt een laat doffertje uit VICTOR en LENI. VICTOR wint o.a. de 128e NATIONAAL NARBONNE. Hij heeft dezelfde vader als FRANCIS (1e NATIONAAL RUFFEC 2023). Deze vader komt van REKKER-WESTRA (HALFBROER ZANZIBAR). LENI mist niet op de marathonvluchten (8 maal gespeeld en 8 prijzen). Ze won prijs op Barcelona en Perpignan en ook de 176e NPO Limoges tegen 1.971 duiven en de 234e nationaal Perigueux tegen 3.389 duiven. Zij is een kleindochter van topkweker VALE JOS. Moeder van LENI is LENA (van HARRIE WENINK). Zij komt uit twee ingeteelde duiven en wel naar SUPER BARCA 621 (gespeeld door de Jacobs en zoon van HET BETUWEKOPPEL van Gerrit Veerman) en naar ZWART GOUD (Jelle Jellema).

De Duivin, zit nog bij de schenker en hij is er dol op, maar hij wilde een toppertje schenken:
Hieronder ook de stamkaarten van de duiven … druk op de link …

19. Gerard Kok 29. Eddy Fleming

Koop 29. Eddy Fleming, Lochem
Schenkt een late jonge duif 2022

Eddy schenkt een laat duifje rechtstreeks uit zijn stamdoffer met zijn eigen kleindochter. De stamvader is vader van o.a. 51e en 115e nationaal Agen. Hij komt van Paul van den Berg en zn uit Benschop uit de 7e NPO Bergerac en een dochter van hun stamkoppel, waar ook de twee duifkampioenen van de Fondunie 2000 en de Marathon Noord uit komen. Zijn kleindochter komt uit de beste dochter van de stamdoffer, die won o.a. de 136e nationaal Perigueux 2019.