Vanavond loopt de Veiling tbv Het Marathonduivenjournaal op Duiven.net ten einde. We bieden een mooi aantal bonnen en jongen verzameld. Ik ben de schenkers enorm dankbaar. De biedingen kwamen snel binnen en dezen lopen goed door. De gemiddelde opbrengst zal straks goed zijn!

Een aantal bonnen krijgen nog niet de waardering die ze verdienen. Deze liefhebbers zetten voor Het Marathonduivenjournaal hun beste beentje voor en we hopen dat u als lezer dit ook gaat doen door nog een bod op deze aanbiedingen te doen! Alvast bedankt namens ons en namens de schenkers!

Deze schenkingen verdienen nog een extra stimulans:

Koop 22. Walter Verheij, H.I. Ambacht
schenkt een bon voor een koppel eieren 2023 in overleg
We zijn trots op deze schenking van een liefhebber die de laatste jaren heel sterk speelt. Hij is jaarlijks bezig om zijn stam sterker te maken. Dat is te zien aan de uitslagen. Hij won in de laatste drie seizoenen o.a. de 3e Internationaal Pau en de 5e nationaal Bergerac. Wie doet hem dit na?

Koop 23. Frans Hummelink, Vorden
schenkt een bon voor een kleinkind van zijn 4e nationaal Barcelona (De Joker) in overleg
Frans schenkt een kleinkind van uit zijn 4e nationaal Barcelona en winnaar in de competitie van de Fondunie 2000. Barcelona-duiven wil iedere marathonspeler … dit is uw kans!

Koop 24. Roland Kop, Den Bosch
schenkt een bon voor een jonge duif in goed overleg uit zijn geweldige stam
Een bon van een fantastische liefhebber, die de laatste twee seizoenen twee duiven een nationale vlucht zag winnen, die hij had gekweekt: 1e nationaal Bordeaux tegen 8.228 duiven 2021 (zelf) en de 1e nationaal Bordeaux sector 1 in 2022!

Koop 32. Comb. Abbink, Emmer-Compascuum
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 na het seizoen uit de vliegers of kwekers
Deze vader en zoon hebben geweldige seizoenen achter de rug. Ze zaten in twee seizoenen vijf maal bij de eerste 15 in hun sector, waaronder een 1e van Limoges tegen 2.183 duiven.

Koop 35. Wiel, Dircks, Maria Hoop
Schenkt een laat jong 2022
Wiel schenkt een zomerjong. De vader is van het soort van Batenburg-van der Merwe. We zien New Laureaat, New Remy en New Witbuik terug in de stamkaart. Moeder is van het soort van Jelle Jellema. In deze duivin zit Roman, Jackpot (van Nico Volkens) en Romee terug.
Wiel heeft een enorme erelijst. In de laatste vier seizoenen won hij onder meer de 14e nationaal St. Vincent, 13e nationaal Bergerac, 7e nationaal Dax en 5e nationaal Agen. Dit allemaal in de sector met de meeste duiven mee!

Koop 37. Peter van Dongen, Arnemuiden
Schenkt een late jonge duif 2022
Peter schenkt een laat jong uit een doffer van Noël Peiren. Deze doffer komt uit twee kleinkinderen van de 1e nationaal Bourges van deze Belgische topper. De moeder van dit geschonken duifje komt van Hendrie Selder. Zij komt uit de 5e nationaal St. Vincent (Xavia van Bernard Hanno) en de 1e NPO Bordeaux (overwegend Van der Wegen en Gebr. Frenken).
Peter van Dongen heeft de laatste vijf seizoenen twee superduiven op het hok gehad. In 2016 had hij met Wladimir Klitschko de 1e Marathon Duifkampioen van Nederland. In 2020 had hij weer een duif van nationale allure, Prins Bergerac. Hij won op Bordeaux de 7e tegen 1.587 duiven (50e nationaal tegen 10.637 duiven) en op Bergerac de 1e tegen 1.467 duiven 5e nationaal tegen 8.987 duiven). Met deze prestatie werd hij 1e Asduif van Zeeland en 4e Beste Marathonduif van Nederland. Deze doffer haalde Peter als ei bij Noël Peiren.

Koop 43. John Hardebol, Castricum
schenkt een late jonge duif 2022

John schenkt een laat jong uit zijn bewezen goede lijnen. De vader won als jaarling twee mooie prijzen op Agen en vooral Bergerac. De moeder van dit duifje won prijs op Agen en Narbonne. Haar broer won de 29e nationaal Barcelona. Oma van moederskant komt uit ZOON DE GOUDEN 10 van FRE DE BOER en zijn eigen 17e NATIONAAL BARCELONA.
John heeft een geweldig seizoen achter de rug. Het hoogtepunt is natuurlijk de 1e nationaal St. Vincent ZLU. Twee duiven binnen de eerste 100 van Marseille is ook geweldig. Weer een schenking van een klasbak!

Koop 57. Aart Hup, Oene
schenkt een bon voor een koppel eieren 2023 in overleg
Aart Hup behoort al jaren tot de beste marathonduivenliefhebbers van de Afdeling 8. Deze oud-winnaar van Nationaal Orange won de laatste drie seizoenen 5 prijzen in de Top 20 van de nationale vluchten. Dat noemen we een top liefhebber!

Koop 58. Arnold Kok, IJsselmuiden
schenkt een bon voor een koppel eieren februari 2023, begin januari contact opnemen
Arnold Kok is een stabiele topper op zowel de dagfond (12 koppels) als de marathonvluchten (12 koppels). Hij won verschillende kopprijzen de laatste decennia. Hij startte het seizoen 2022 met een overwinning in de Noordelijke Unie (1e van sector 3 en 4) op Limoges.

Koop 61. Margreet en René Koeman-Kok, Wormerveer
schenken een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Margreet en René zijn heel actief in het verenigingsleven. Bij de Marathon Noord is Margreet tijdens de feestmiddagen de ‘voice-over’ en René de voorzitter. Drijvende krachten dus. Als duivenliefhebbers doen ze op de marathonvluchten ook al jaren lang met de besten mee. In de laatste seizoenen wonnen ze o.a. de 14e nationaal Dax, de 21e nationaal Bordeaux en de 20e nationaal St. Vincent.

Koop 70. Simon Schoonen en zn, Bergen op Zoom 
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg (eind februari contact opnemen)
Vader en zoon Schoonen wonnen afgelopen seizoen de 1e en 2e nationaal St. Vincent/Libourne in sector 1. Het was een prachtige dubbelslag. Hun duivenbestand bestaat uit duiven van Ronald Geerdink, J.E. van Tilbeurgh uit Lepelstraat, Debby Schoonen, Petrus van Genegen en het eigen soort wat in 50 jaar is verzameld en opgebouwd. Hiermee doen ze het al jaren heel goed.

Koop 73. Comb. Kroon-Erren, Zelderheide
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg 
Deze sterke combinatie heeft hun stam opgebouwd met duiven van louter goede liefhebbers. Hun oude stam zijn duiven van Jan Theelen, Jeu Vervuurt en Weinacker. Uit deze stam kwam Ramona (o.a. 31e nationaal Barcelona) en haar dochter Jonge Ramona (1e Nationale Asduif Middaglossing 2015-2017). Vanaf 2019 zijn er duiven bijgekomen van de soorten van Jellema (Silke, Kleine Jade, Sophie en Evi), Arjan Beens (Rika, Snelle Jelle en Miss Gijsje), Wim Gielen (New Spirit), Kramer-Ouwehand (Joe Frazier), Cees Nijdeken (Late Blauwe), Gerrit Veerman (Barça 621 van Gebr. Jacobs) via Harrie Kalter, Verweij-de Haan (Milos, Rex en Ballotelli), Jan Grootoonk (Blauwe Hulk) en Van Schijndel en znn. Deze mannen wonnen de laatste seizoenen o.a. de 6e nationaal Barcelona en de 7e nationaal Marseille.

Koop 74. Co Swagerman, Bovenkarspel
schenkt een laat jong 2022
Ko schenkt een duifje uit zijn beste kweeklijnen. De opa van dit jong (soort van Kees Droog) is ook de opa van de 27e nationaal Pau/Bordeaux 2022 tegen 4.891 duiven. In dit duifje zitten de beste lijnen van Kees Droog, Ko van Dommelen, Hans Knetsch, Appie Pas en Verweij-de Haan.
Ko won de laatste jaren o.a. de 17e nationaal Pau en de 7e nationaal Perpignan.

Koop 77. Menno Broekhoff, Katwijk aan Zee
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Menno is een enthousiaste liefhebber die begon met duiven via zijn overleden vader. Dit waren duiven van de soorten van Cees van der Laan  (Texier,Braakhuis), Jelle Jellema via Cees Nijdeken, Frank Zwiers, Simon IJnsen, Koos Dijkstra, Arjan Beens, Noël Peiren, Desmett-Matthijs via Simon Kuipers, Kweekcentrum Friesland en van de Gebr.Limburg  (o.a kleinzoon Limbo Boy). Zoals je ziet meerdere lijnen maar zeker gerichte bonnenaankopen geweest. Menno: De basis van het hok had mijn vader door zijn ruime kennissenkring van Cees van der Laan en Simon Kuipers van Kweekcentrum Friesland.  De laatste jaren is de input van de duiven van Ad van Heijst heel belangrijk. Afgelopen seizoen won hij met een duif van Ad de 3e nationaal St. Vincent/Libourne en de 7e nationaal Cahors. Hij won ook de 9e nationaal Tarbes. Wie won zoveel kopprijzen in één seizoen!

Koop 84. Verhoef en zn, Gendringen
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 uit de kwekers in overleg
Na een paar mooie jaren vanuit Duitsland gespeeld te hebben, zijn vader en zoon Verhoef sinds 2020 weer terug in Nederland. De mannen hebben een kweekhok met geweldige duiven. Er zitten vooral duiven van Jan Grootoonk, maar ook een enkele van John Bosman, Coen Brugman, Evert van den Brakel en znn, Hamstra en zn, Hans Radstake, Benno Kastelein en een jong uit de 3e en 18e nationaal Narbonne van Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen. Kortom topmateriaal!

Koop 93. Henk Wegh, Lochem
Schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
De voorzitter van de Fondunie 2000 werd in het seizoen 2018 Kampioen Ochtendlossing van de Stichting Marathon Noord. Een competitie met zware concurrenten als Jelle Jellema, Kees Droog, Verweij-de Haan, Jurrian van Amerongen en ga zo maar door. In het seizoen 2021, werd Henk 3e Kampioen Middaglossing in dezelfde Marathon Noord-competitie.

Koop 97. Henk Gerritsen, Woerden
schenkt een bon voor een jonge duif of koppel eieren zomer 2023 in goed overleg
Henk Gerritsen uit Woerden is een liefhebber die ieder jaar zijn prijzen pakt. Hij speelt met weinig duiven. Hoe moeilijk is het dan om regelmatig tussen de grote namen te staan? Heel moeilijk! Hij won de laatste seizoenen onder meer de 3e nationaal Perpignan, de 12e nationaal Pau en het afgelopen seizoen de 9e nationaal Pau/Bordeaux.

Koop 100. Comb. Bosman, Doetinchem
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
John is een sympathieke topper die vroeger samen met zijn pa al geweldige resultaten neerzette met hun duiven. Zo wonnen ze samen de 1e Nationaal St. Vincent en werden ze Kampioen Middaglossing van de Marathon Noord. Dit jaar wint John met ‘Evert’ het duifkampioenschap Middaglossing over 3 jaar in SMN.

De kwaliteit van iedere schenking is zo dat een bod van minimaal €60,– normaal zou zijn. De consumentenbond zou er dan het kaartje ‘Beste Koop’ aanhangen. Voor iedere marathonduivenliefhebber zit er wel een schenking bij waar je het hok en je stam mee kunt versterken. Loop het eens rustig door en geef de schenkers de eer die ze toekomen !!!