Vorige week vrijdagavond ging de Veiling tbv Het Marathonduivenjournaal van start op Duiven.net.  We hebben een mooi aantal bonnen en jongen verzameld. Ik ben de schenkers enorm dankbaar. De eerste biedingen kwamen snel binnen en biedingen bleven goed doorlopen. De gemiddelde opbrengst zal straks goed zijn!

Er zijn altijd schenkingen die een hoger bod verdienen. Dit zeg ik niet om de prijs op te drijven, maar alleen om de schenkers van deze bonnen de eer te geven die ze verdienen. Er staan 102 bonnen/zomerjongen in de veiling en dit zijn allemaal schenkingen van liefhebbers die boven gemiddeld met hun duiven presteren of die anderen met hun duiven boven gemiddeld laten presteren. Ik hoop dat u als lezer in gelegenheid bent deze liefhebbers de eer te geven, die ze verdienen.

Zoals er zijn:

Koop 82. Kampert en zn, Kootwijkerbroek
Schenken een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Deze mannen spelen sterk uit op de programmavluchten, metname de dagfond.
De laatste jaren zijn ze bezig een hokje met goede marathonduiven op te bouwen. Dit doen ze onder meer met 6 kinderen uit het Figo-Koppel van Jan Broersma (ouders en goorouders van vele nationale Top 10 duiven) en 4 rechtstreekse kinderen uit de Carteus Giant (Vader 3e nationaal Narbonne, 7e nationaal Cahors, 8e nationaal Perigueux), Het Veens Blauwtje van Harold Zwiers), waarvan twee volle zussen van Het Veens Blauwtje. Met deze duiven wonnen ze al de 8e NPO Dax in 2021 en de 21e nationaal Ruffec in 2022.

Koop 84. Verhoef en zn, Gendringen
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 uit de kwekers in overleg
Na een paar mooie jaren vanuit Duitsland gespeeld te hebben, zijn vader en zoon Verhoef sinds 2020 weer terug in Nederland. De mannen hebben een kweekhok met geweldige duiven. Er zitten vooral duiven van Jan Grootoonk, maar ook een enkele van John Bosman, Coen Brugman, Evert van den Brakel en znn, Hamstra en zn, Hans Radstake, Benno Kastelein en een jong uit de 3e en 18e nationaal Narbonne van Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen. Kortom topmateriaal!

Koop 87. Kweekcentrum Friesland, Boelenslaan
schenken een hele late doffer van 2021 ingeteeld naar Topduif BASSO van Mevr. Roobol
De schenking is een krassproet doffer. Het is een pure inteelt op de BASSO, 2e Olympiade duif 2006.
De vader komt uit de Basso met zijn halfzus en de moeder komt ook uit de BASSO. Perfect voor de kweek.

Koop 89. Dick Deij, Barneveld
Schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Dick is een zeer goede melker. Hij behaalt de laatste jaren wisselende successen. Hij heeft een groot bedrijf waar je hijskranen (incl. machinist) kan huren, BKV. Zijn hijskranen kun je in heel Nederland en erbuiten terug zien. Dat komt de regelmaat van het verzorgen van de duiven niet ten goede. Toch wint Dick regelmatig een of meerdere kopprijzen, zoals 3e en 7e nationaal Bergerac en de 6e NPO Dax.

Koop 90. Sven en Wim van Houten, IJsselstein
Schenken een bon voor een koppel eieren 2023 van de vliegduiven in het ZLU-seizoen
Sven, de zoon van mede-Barcelona-winnaar Wim van Houten schenkt samen met zijn vader een jonge duif uit de kwekers die al zoveel Barcelona-cracks voortbracht. De achtergrond van de Van Houten-duiven is bekend en heeft bij vele andere hokken de duivenstam sterker gemaakt. Afgelopen seizoen wonnen Wim en Sven de 15e nationaal Barcelona.

Koop 92. Piet van Straten, Vianen
schenkt een bon voor een koppel eieren of kaal jong 2023 tijdens het vliegseizoen uit de beste vliegers
Piet van Straten is al sinds zijn overstap naar de grote fond een topper op dit onderdeel. Zijn eerste grote succes op de marathonvluchten was in 2015 de 1e nationaal St. Vincent in sector III. De eerste marathonduiven kwamen van zijn Utrechtse broer Jan en van Henk de Bree uit Soest. Uit deze kruising kwamen geweldige duiven die over meerdere generaties kop vlogen op de nationale uitslagen. De laatste jaren had Piet regelmatig de Duifkampioen van Afdeling 7 en van de Marathon Noord. Hij won ook de 3e nationaal Dax, 16e nationaal Bergerac en de 13e nationaal Cahors.

Koop 93. Henk Wegh, Lochem
Schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
De voorzitter van de Fondunie 2000 werd in het seizoen 2018 Kampioen Ochtendlossing van de Stichting Marathon Noord. Een competitie met zware concurrenten als Jelle Jellema, Kees Droog, Verweij-de Haan, Jurrian van Amerongen en ga zo maar door. In het seizoen 2021, werd Henk 3e Kampioen Middaglossing in dezelfde Marathon Noord-competitie.

Koop 94. Harry Hendriks, Vinkeveen
Schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Hier hebben we weer een liefhebber met een grote staat van dienst. In 2020 was hij de Kampioen Marathon Noord op de Middaglossing. Een puike prestatie om deze moeilijke competitie te winnen. In de laatste jaren won hij op St. Vincent de 9e nationaal en een 10e nationaal en op Bergerac o.a. de 18e en tweemaal de 19e nationaal. Verder won hij de 16e nationaal Marseille. Deze duif was ook de snelste van het concours van de Fondunie 2000.

Koop 97. Henk Gerritsen, Woerden
schenkt een bon voor een jonge duif of koppel eieren zomer 2023 in goed overleg
Henk Gerritsen uit Woerden is een liefhebber die ieder jaar zijn prijzen pakt. Hij speelt met weinig duiven. Hoe moeilijk is het dan om regelmatig tussen de grote namen te staan? Heel moeilijk! Hij won de laatste seizoenen onder meer de 3e nationaal Perpignan, de 12e nationaal Pau en het afgelopen seizoen de 9e nationaal Pau/Bordeaux.

Koop 99. Comb. Niks, Westerhaar
schenkt een prachtig laat jong 2022 
Vader van het geschonken vale doffertje is een zoon van de 4e nationaal Tarbes en een kleinzoon van de 1e nationaal Marseille. Deze doffer is vader en grootvader van 8 duiven die bij de eerste 100 hebben gevlogen van de afdeling. Moeder is een dochter van de Iceman en een kleindochter van de Kleine Rooie. De Iceman won o.a. de 16e nationaal Bergerac en De Kleine Rooie won o.a. de 18e NPO St. Vincent en de 18e NPO Brive. Deze moeder is al moeder van o.a. de 36e NPO Libourne en de 37e NPO Bergerac. Deze geschonken vale doffer is een prachtig dier met een fantastische afstamming !!!
Comb. Niks doet al jaren met de beste mee in afdeling 9 Oost Nederland en sector 3. Ze waren in het korte verleden kampioen van VNCC en ze stonden bij de eerste kampioenen van de afdeling, sector en de Noordelijke Unie. Ze wonnen o.a. de 11e nationaal Cahors, 15e nationaal Dax en de 12e nationaal Dax.

Koop 100. Comb. Bosman, Doetinchem
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
John is een sympathieke topper die vroeger samen met zijn pa al geweldige resultaten neerzette met hun duiven. Zo wonnen ze samen de 1e Nationaal St. Vincent en werden ze Kampioen Middaglossing van de Marathon Noord. Dit jaar wint John met ‘Evert’ het duifkampioenschap Middaglossing over 3 jaar in SMN.

Voor iedere marathonduivenliefhebber zit er wel een schenking bij waar je het hok en je stam mee kunt versterken. Loop het eens rustig door en geef de schenkers de eer die ze toekomen !!!