Vorige week vrijdagavond ging de Veiling tbv Het Marathonduivenjournaal van start op Duiven.net.  We hebben een mooi aantal bonnen en jongen verzameld. Ik ben de schenkers enorm dankbaar. De eerste biedingen kwamen snel binnen en biedingen bleven goed doorlopen. De gemiddelde opbrengst zal straks goed zijn!

Er zijn altijd schenkingen die een hoger bod verdienen. Dit zeg ik niet om de prijs op te drijven, maar alleen om de schenkers van deze bonnen de eer te geven die ze verdienen. Er staan 102 bonnen/zomerjongen in de veiling en dit zijn allemaal schenkingen van liefhebbers die boven gemiddeld met hun duiven presteren of die anderen met hun duiven boven gemiddeld laten presteren. Ik hoop dat u als lezer in gelegenheid bent deze liefhebbers de eer te geven, die ze verdienen.

Zoals er zijn:

Koop 36. Gertjan de Hoogh en zn, Oosterhout
schenken een bon voor een koppel eieren 2023 in overleg
De familie De Hoogh uit Oosterhout behoren tot de beste Allround hokken van Nederland. Gertjan en zijn zoon spelen ook goed op de marathonvluchten. Zoals de 7e nationaal Bergerac in 2021 en de 5e en 7e nationaal Bergerac in 2022.

Koop 61. Margreet en René Koeman-Kok, Wormerveer
schenken een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Margreet en René zijn heel actief in het verenigingsleven. Bij de Marathon Noord is Margreet tijdens de feestmiddagen de ‘voice-over’ en René de voorzitter. Drijvende krachten dus. Als duivenliefhebbers doen ze op de marathonvluchten ook al jaren lang met de besten mee. In de laatste seizoenen wonnen ze o.a. de 14e nationaal Dax, de 21e nationaal Bordeaux en de 20e nationaal St. Vincent.

Koop 64. Fred van Pareen, Amsterdam Noord
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Fred is een bekend van zijn filmpjes op Van Pareen TV en zijn enthousiasme als veilingmeester van duiven. Hij speelt met zijn duiven ook niet onverdienstelijk. Zo won hij dit jaar de 31e nationaal Agen bij de Oude Duiven tegen ruim 6.000 duiven.

Koop 67. Coos van Houten, IJsselstein
schenkt een jonge duif 2023 in overleg
Coos is één van de broers van de familie van Houten. Hij put uit dezelfde bron als Wim, Sven en Gert Jan! Wie kent hun Nellie niet … 1e Internationaal Barcelona, Rood Vinkenborg, Wesley en ga maar door. Wat een toppers hebben de Van Houtens gekweekt.

Koop 68. Marcel Tromp, Egmond
Schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Marcel over zijn stam: ‘In 1998 ben ik overgeschakeld op de overnachtfond met duiven van Herman Brinkman. Daar zijn inmiddels duiven bijgekomen van Martin van Zon, Cor Schermer, Kees Droog, Comb. Hommes, de Lupino’s, Ben van Holland en Zoon, Jacky de Bruine en via ons gezamenlijke kweekhok (met Ed Maat, Cor Schermer en mijzelf). Hier hebben wij het beste van Jos Pepping aangevuld met ons eigen materiaal in zitten.’ Marcel won in 2020 de 1e nationaal Bordeaux. Weer een mooie aanbieding waar u uw voordeel mee kan doen.

Koop 70. Simon Schoonen en zn, Bergen op Zoom (zie foto)
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg (eind februari contact opnemen)
Vader en zoon Schoonen wonnen afgelopen seizoen de 1e en 2e nationaal St. Vincent/Libourne in sector 1. Het was een prachtige dubbelslag. Hun duivenbestand bestaat uit duiven van Ronald Geerdink, J.E. van Tilbeurgh uit Lepelstraat, Debby Schoonen, Petrus van Genegen en het eigen soort wat in 50 jaar is verzameld en opgebouwd. Hiermee doen ze het al jaren heel goed.

Koop 72. M. & S. Willemsen, Doetinchem
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Ruim 20 jaar is Martijn goed bezig op de vluchten met de middaglossing. Sinds 2014 is er een combinatie gevormd met zoon Stijn. Het is fijn om samen dezelfde liefhebberij te beleven. Ze wonnen same o.a. de 16e nationaal St. Vincent, 17e nationaal Perigueux en de 5e nationaal Cahors.

Koop 73. Comb. Kroon-Erren, Zelderheide
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg 
Deze sterke combinatie heeft hun stam opgebouwd met duiven van louter goede liefhebbers. Hun oude stam zijn duiven van Jan Theelen, Jeu Vervuurt en Weinacker. Uit deze stam kwam Ramona (o.a. 31e nationaal Barcelona) en haar dochter Jonge Ramona (1e Nationale Asduif Middaglossing 2015-2017). Vanaf 2019 zijn er duiven bijgekomen van de soorten van Jellema (Silke, Kleine Jade, Sophie en Evi), Arjan Beens (Rika, Snelle Jelle en Miss Gijsje), Wim Gielen (New Spirit), Kramer-Ouwehand (Joe Frazier), Cees Nijdeken (Late Blauwe), Gerrit Veerman (Barça 621 van Gebr. Jacobs) via Harrie Kalter, Verweij-de Haan (Milos, Rex en Ballotelli), Jan Grootoonk (Blauwe Hulk) en Van Schijndel en znn. Deze mannen wonnen de laatste seizoenen o.a. de 6e nationaal Barcelona en de 7e nationaal Marseille.

Koop 74. Co Swagerman, Bovenkarspel
schenkt een laat jong 2022
Ko schenkt een duifje uit zijn beste kweeklijnen. De opa van dit jong (soort van Kees Droog) is ook de opa van de 27e nationaal Pau/Bordeaux 2022 tegen 4.891 duiven. In dit duifje zitten de beste lijnen van Kees Droog, Ko van Dommelen, Hans Knetsch, Appie Pas en Verweij-de Haan.
Ko won de laatste jaren o.a. de 17e nationaal Pau en de 7e nationaal Perpignan.

Koop 76. Rini Vermaas, St. Phillipsland
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 uit de kwekers in overleg
Rini is een goede marathonduivenliefhebber met een overzichtelijk aantal duiven.  Zijn stam is vooral opgebouwd met duiven van zijn vader. Rini vertelt zelf: De bron van mijn duiven is het soort van mijn vader en dan gebaseerd op 2 autowinnaars en ‘de 760’ van 1988. Deze laatste doffer behaalde in 2 jaar tijd 5 prijzen bij de eerste 108 nationaal bij de ZLU-vluchten. Deze oude stam is aangevuld met het soort Ko van Dommelen via Marco Meijer, een duivin van Walter van der Meulen en de laatste jaren twee dochters uit de beroemde ‘Bieke’ van Comb van der Zanden. Deze Bieke was 1e Nationale Asduif bij de ZLU en won vele vroege  prijzen. Een top stam waar ook andere liefhebbers goede duiven van hebben!

Koop 77. Menno Broekhoff, Katwijk aan Zee
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Menno is een enthousiaste liefhebber die begon met duiven via zijn overleden vader. Dit waren duiven van de soorten van Cees van der Laan  (Texier,Braakhuis), Jelle Jellema via Cees Nijdeken, Frank Zwiers, Simon IJnsen, Koos Dijkstra, Arjan Beens, Noël Peiren, Desmett-Matthijs via Simon Kuipers, Kweekcentrum Friesland en van de Gebr.Limburg  (o.a kleinzoon Limbo Boy). Zoals je ziet meerdere lijnen maar zeker gerichte bonnenaankopen geweest. Menno: De basis van het hok had mijn vader door zijn ruime kennissenkring van Cees van der Laan en Simon Kuipers van Kweekcentrum Friesland.  De laatste jaren is de input van de duiven van Ad van Heijst heel belangrijk. Afgelopen seizoen won hij met een duif van Ad de 3e nationaal St. Vincent/Libourne en de 7e nationaal Cahors. Hij won ook de 9e nationaal Tarbes. Wie won zoveel kopprijzen in één seizoen!

Koop 78. Marcel van Stralen, Almere Haven
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Bij Marcel worden op een klein hokje van 5 meter de duiven zo dicht mogelijk bij de natuur gehouden en verzorgd. In de loop van de jaren heeft deze enthousiaste hobbyist menig succes geboekt. Afgelopen seizoen werd Marcel Keizer Kampioen op de Middaglossing bij de Fondclub ‘Gooi en Eemland’.

Koop 80. Frans Belleter, Nispen
schenkt een bon voor een jonge duif 2023, eerste week mei contact opnemen
Deze liefhebber maakte in het najaar van 2014 een herstart met late jongen uit zijn eigen goede soort. Hij behoort inmiddels al weer een aantal jaar tot de beste Brabantse liefhebbers op de marathon. De laatste jaren wonnen hij o.a. de 8e nationaal Agen ZLU, 7e nationaal St. Vincent en de 13e nationaal Narbonne.