Vorige week vrijdagavond ging de Veiling tbv Het Marathonduivenjournaal van start op Duiven.net.  We hebben een mooi aantal bonnen en jongen verzameld. Ik ben de schenkers enorm dankbaar. De eerste biedingen kwamen snel binnen en biedingen bleven goed doorlopen. De gemiddelde opbrengst zal straks goed zijn!

Er zijn altijd schenkingen die een hoger bod verdienen. Dit zeg ik niet om de prijs op te drijven, maar alleen om de schenkers van deze bonnen de eer te geven die ze verdienen. Er staan 102 bonnen/zomerjongen in de veiling en dit zijn allemaal schenkingen van liefhebbers die boven gemiddeld met hun duiven presteren of die anderen met hun duiven boven gemiddeld laten presteren. Ik hoop dat u als lezer in gelegenheid bent deze liefhebbers de eer te geven, die ze verdienen.

Zoals er zijn:

Koop 32. Comb. Abbink, Emmer-Compascuum
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 na het seizoen uit de vliegers of kwekers
Deze vader en zoon hebben geweldige seizoenen achter de rug. Ze zaten in twee seizoenen vijf maal bij de eerste 15 in hun sector, waaronder een 1e van Limoges tegen 2.183 duiven.

Koop 33. Familie Toom, Alblasserdam
schenken een bon voor een koppel eieren 2023 in overleg

Deze duivengekke familie wonnen de laatste drie seizoenen een prachtige erelijst bij elkaar met prijzen bij de eerste 100 nationaal. De 1e, 2e en 10e op nationaal Tarbes was het hoogtepunt. Het rendement van hun investeringen is heel goed te noemen!

Koop 34. Eric Haal, Zandvoort (v/h Zeewolde)
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Eric is een fanatieke duivenliefhebber, die weet hoe een sterk hok met duiven op moet bouwen, namelijk met goede duiven. Eric heeft duiven van Arjan Beens, Verweij-De Haan, Jelle Jellema en Jos Pepping. Deze stam liet op zijn oude adres al zien van wanten te weten en dat zal binnen no-time in Zandvoort ook gaan lukken! In twee seizoenen stond hij vier maal in de Top 10 van zijn afdeling op de grote fond!

Koop 35. Wiel, Dircks, Maria Hoop
Schenkt een laat jong 2022
Wiel schenkt een zomerjong. De vader is van het soort van Batenburg-van der Merwe. We zien New Laureaat, New Remy en New Witbuik terug in de stamkaart. Moeder is van het soort van Jelle Jellema. In deze duivin zit Roman, Jackpot (van Nico Volkens) en Romee terug.
Wiel heeft een enorme erelijst. In de laatste vier seizoenen won hij onder meer de 14e nationaal St. Vincent, 13e nationaal Bergerac, 7e nationaal Dax en 5e nationaal Agen. Dit allemaal in de sector met de meeste duiven mee!

Koop 37. Peter van Dongen, Arnemuiden
Schenkt een late jonge duif 2022
Peter schenkt een laat jong uit een doffer van Noël Peiren. Deze doffer komt uit twee kleinkinderen van de 1e nationaal Bourges van deze Belgische topper. De moeder van dit geschonken duifje komt van Hendrie Selder. Zij komt uit de 5e nationaal St. Vincent (Xavia van Bernard Hanno) en de 1e NPO Bordeaux (overwegend Van der Wegen en Gebr. Frenken).
Peter van Dongen heeft de laatste vijf seizoenen twee superduiven op het hok gehad. In 2016 had hij met Wladimir Klitschko de 1e Marathon Duifkampioen van Nederland. In 2020 had hij weer een duif van nationale allure, Prins Bergerac. Hij won op Bordeaux de 7e tegen 1.587 duiven (50e nationaal tegen 10.637 duiven) en op Bergerac de 1e tegen 1.467 duiven 5e nationaal tegen 8.987 duiven). Met deze prestatie werd hij 1e Asduif van Zeeland en 4e Beste Marathonduif van Nederland. Deze doffer haalde Peter als ei bij Noël Peiren.

Koop 39. Piet Heikamp en Marco van Doorn, Zetten
Schenken een late jonge duif 2022
Piet en Marco schenken een mooi laatje. De vader is een goede vlieger en won o.a. 121e nationaal Marseille en de 113e nationaal Barcelona. In zijn stamboom zit o.a. de geweldenaren Lady Montauban en Contador (twee nationale Top 5 duiven van Team van Ginkel), de Super 80 (1e nationaal Mont de Marsan van Hans Groenendijk), Schapie (1e nationaal Pau van Hamstra-Aldus) en de Internationale Asduif De Pau 450 van henzelf. De moeder komt uit een zoon van de stamkweker De Parel (zoon 1e nationaal Barcelona) met een duivin van wijlen Bennie de Vries. Deze duivin komt uit De Unieke (uit de Bonte Volkens met Inteelt 100 x 10 van Volkens) met Inteelt Vlindertje (Mister Perigueux en Halfzus Dakhaas).
Piet is een fenomeen in de duivensport. In de jaren ’90 stond er geen maat op hem. Niemand kon hem bijbenen. Veel hokken in heel Nederland zijn sterker geworden met duiven van Piet Heikamp (zoals Gerrit van Vilsteren, Jaap Mazee, Tom en Bianca van Dee, Jan Grootoonk en ook Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen). De laatste jaren laat hij samen met Marco van Doorn zien nog steeds tot de besten in de marathonduivenwereld te behoren.

Koop 43. John Hardebol, Castricum
schenkt een late jonge duif 2022

John schenkt een laat jong uit zijn bewezen goede lijnen. De vader won als jaarling twee mooie prijzen op Agen en vooral Bergerac. De moeder van dit duifje won prijs op Agen en Narbonne. Haar broer won de 29e nationaal Barcelona. Oma van moederskant komt uit ZOON DE GOUDEN 10 van FRE DE BOER en zijn eigen 17e NATIONAAL BARCELONA.
John heeft een geweldig seizoen achter de rug. Het hoogtepunt is natuurlijk de 1e nationaal St. Vincent ZLU. Twee duiven binnen de eerste 100 van Marseille is ook geweldig. Weer een schenking van een klasbak!

Koop 45. Sander Dijkema, Wemeldinge
Schenkt een bon voor een jonge duif 2023
Wat een geweldig seizoen heeft Sander Dijkema uit Wemeldinge achter de rug! Deze Zeeuw is een jonge gast (begin 20), die laat zien dat onze sport nog jaren vooruit kan. In 2022 won Sander o.a. de 3e en 9e nationaal Agen ZLU JL tegen 6.174 duiven, 57e nationaal Barcelona tegen 4.842 duiven, 2e nationaal St. Vincent/Tarbes tegen 2.308 duiven en de 20e nationaal Narbonne tegen 6.260 duiven. Van zo’n liefhebber wil je toch een duifje hebben?

Koop 50. Thei Wolfs. Maria Hoop
schenkt een bon voor een koppel eieren 3e ronde van de kwekers, in mei contact opnemen
Hier een prachtige bon van de tweede topper uit Maria Hoop, Thei Wolfs. Hij won afgelopen seizoen, 2022, twee Provinciale vluchten. Hij won Cahors aan het eind van het seizoen en halverwege Nationaal Dax in sector 1. Veel betere waren er niet in 2022!

Koop 52. Gertjan van Houten, IJsselstein
Schenkt een bon jonge duif 2023, in maart contact opnemen
Gertjan is één van de broers Van Houten. Hij heeft voor 75% duiven van zijn broers en verder duiven van Gerard van Tuyl, Martin Vinkenborg en Arie Wouterse. Echte duiven voor het zware werk. Gertjan speelt op een klein hokje van 3, 75 meter met slechts 15 koppels. Hij pakt toch met regenmaat vroege duiven en heeft een duif die tussen de Nationale en Internationale Asduiven van Barcelona staat.

Koop 53. Guy Fijen, Nieuw-Namen
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Deze schenking komt van de Nationale Winnaar van Bergerac tegen 25.618 duiven en dat is niet zijn enige wapenfeit … kortom een topper!

Koop 55. Smeets-Penris, Urmond en Stein
schenken een laat jong 2022
Robin en Piet schenken een laat jong. Vader is een jaarling die al een 36e Prov. Bergerac bij zijn debuut. Hij heeft geweldige voorouders: Triple A van Wijnands en zn en Casartelli. De moeder van dit duifje is een laat jong 2021. Zij is een zusje van de 122e nationaal Barcelona 2022 en komt uit geweldige kweeklijnen: Blauwe Jo, Irunha, De Vuile Valse en Tru Ruzel.
We hebben hier één van de beste Barcelona-hokken van de laatste jaren! BARCELONA: 3 duiven mee. 3 Prijzen: 27e + 53e + 80e NATIONAAL in 2019 en in 2022: 6e en 74e nationaal Barcelona tegen 4.842 duiven, maar ook de 16e, 17e en 36e nationaal Marseille tegen 3.338 duiven! Super toch?

Koop 57. Aart Hup, Oene
schenkt een bon voor een koppel eieren 2023 in overleg
Aart Hup behoort al jaren tot de beste marathonduivenliefhebbers van de Afdeling 8. Deze oud-winnaar van Nationaal Orange won de laatste drie seizoenen 5 prijzen in de Top 20 van de nationale vluchten. Dat noemen we een top liefhebber!

Koop 58. Arnold Kok, IJsselmuiden
schenkt een bon voor een koppel eieren februari 2023, begin januari contact opnemen
Arnold Kok is een stabiele topper op zowel de dagfond (12 koppels) als de marathonvluchten (12 koppels). Hij won verschillende kopprijzen de laatste decennia. Hij startte het seizoen 2022 met een overwinning in de Noordelijke Unie (1e van sector 3 en 4) op Limoges.

Koop 60. Hoefnagel-Beens, Chaam
schenken een late jonge duif 2022
Dit superduo schenken een laat jong. Drie generaties lang zitten er goede prijsvliegers achter. Wat wil een liefhebber nog meer. Daarbij is het een heel fijn blauw duivinnetje. De vader won o.a. mooie prijzen op Agen en Narbonne. Hij komt uit twee duiven die meerdere keren op Barcelona prijs vlogen. Het is voor 50% soort van Van de Pol-Verhoeven. De moeder won ook prijzen op Agen en Narbonne. Zij komt uit een doffer van Gerard Koopman (soort van Red Bullens). Deze doffer is ook de vader van de 6e nationaal Perpignan. Oma van moederskant komt uit twee duiven van Van de Pol-Verhoeven en is een dochter van de 1e Nationale Asduif ZLU over drie jaar.
Ze behoren tot de beste Brabantse liefhebbers op de ZLU-vluchten!

… wordt vervolgd …