Vorige week vrijdagavond ging de Veiling tbv Het Marathonduivenjournaal van start op Duiven.net.  We hebben een mooi aantal bonnen en jongen verzameld. Ik ben de schenkers enorm dankbaar. De eerste biedingen kwamen snel binnen en biedingen bleven goed doorlopen. De gemiddelde opbrengst zal straks goed zijn!

Er zijn altijd schenkingen die een hoger bod verdienen. Dit zeg ik niet om de prijs op te drijven, maar alleen om de schenkers van deze bonnen de eer te geven die ze verdienen. Er staan 102 bonnen/zomerjongen in de veiling en dit zijn allemaal schenkingen van liefhebbers die boven gemiddeld met hun duiven presteren of die anderen met hun duiven boven gemiddeld laten presteren. Ik hoop dat u als lezer in gelegenheid bent deze liefhebbers de eer te geven, die ze verdienen.

Zoals er zijn:

Koop 1. Comb. Hommes, Akersloot
Schenken een laat jong 2022 uit bewezen vlieglijnen
De mannen uit Akersloot schenken een jong uit een hele goede jaarling doffer.
Vader won in 2022 de 66e nationaal Agen Jaarlingen tegen 6.174 duiven. Hij komt Miss Rio die nooit heeft gemist en onder andere een 8e nationaal Dax 2019 won. Moeder komt uit Broer Professor (1e NPO Bordeaux) met dochter Rode Dax en Marseille Spirit. Een verzameling topvliegers zit in de stamboom van dit geschonken duifje! 
Zij werden onder meer Kampioen Middaglossing 2019 van de prachtige competitie van Marathon Noord. Een jaar eerder werden ze Keizer Kampioen van de Fondunie 2000. En ze wonnen de 1e Nationaal Perigueux.

Koop 7. Peter van Sintmaartensdijk, Papendrecht
Schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Peter beschikt over een geweldig kweekhok vol met jongen uit topvliegers van topliefhebbers. Hij won in het korte verleden  1e nationaal Marseille en 3e nationaal Perpignan, 2e nationaal Bordeaux ZLU, 8e nationaal Barcelona en de 2e nationaal St. Vincent van heel Nederland tegen 12.440 duiven in 2018.

Koop 8. Pieter Guelen, Wijchen
Schenkt een bon voor een jonge duif 2023 in overleg
Zijn stam is sinds jaren opgebouwd met duiven van Ad van Heijst en vooral Jan Ernest. Pieter heeft denk ik wel het sterkste bijhok van Jan Ernest. Daar kwamen de laatste jaren duiven van Jeroen van Heumen bij. De Jan Ernest-duiven is ook de basis van het super Barcelona-hok van Walter van der Meulen. Pieter heeft ze rechtstreeks van de bron.

Koop 10. Gebr. Löwik, Almelo
Schenken een laat jong 2022
Ben en Alloys schenken iets fantastisch !!!  De vader van het geschonken doffertje is een zoon van Kleine Jul. Deze duivin won in 2021 de 103e nationaal Narbonne. Haar afstamming is geweldig met topduiven van Jan Peters en Bernd Morsnowski. Moeder van de geschonken doffer is eveneens super. Haar ouders wonnen de 1e nationaal Cahors en de 14e nationaal Perigueux (beide door vader) en de 6e nationaal Dax (moeder). Een duifje met topduiven in alle drie de eerste drie generaties.

Koop 12. Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen, Veenendaal
schenken een laat jong 2022
Deze jonge duif komt rechtstreeks uit de 70e nationaal Bergerac tegen 7.488 duiven. Het is een zoon van de wereldberoemde kweker De Carteus Giant. Hij is vader van o.a. 3e nationaal Narbonne, 7e nationaal Cahors, 8e nationaal Perigueux, 11e nationaal Brive, 15e nationaal St. Vincent, 1e FU Bordeaux en Het Veens Blauwtje, Beste Bergerac-duif van Nederland 2016-2018 (allemaal verschillende duiven) en grootvader van Miss Puck Beste Middaglossingsduif van Nederland 2016-2018 en 2016-2019 en diverse andere nationale top 10 duiven. De moeder van het geschonken duifje is gekregen van Benno Kastelein. Zij komt uit Felle Jelle, uit Zoon Orion (ook kleinzoon Zwart Goud) met kleindochter Zwart Goud, met Silver Dream (dochter 1e nationaal Cahors). Een jong rechtstreeks uit een duif die 1:100 kan vliegen en die uit een stam komt met veel Nationale Top 10 duiven. Heeft u ze beter?

Koop 18. Egbert en Edwin Wiersma, Sibculo
Schenken een late jonge duif 2022
Egbert en Edwin schenken een jong uit een jaarling die een goede (1:10) prijs wint op Bergerac. In dit duifje zitten veel toppers van Frank Zwiers (Iris, Eris, Golden Future en Hyperion) met een vleugje van het soort van Aart Hup. De moeder van dit geschonken duifje komt uit de Asduif Olympic Super 022 (3e Olympiadeduif en 2e Asduif VNCC en Noordelijke Unie) met een dochter van Le Bernard van Frank Zwiers (1e nationaal St. Vincent). Kortom veel goede genen in deze schenking!
Deze mannen leverde ook de doffer van het superkoppel van Robin Bakhuis, waar twee nationale winnaars uit komen!

Koop 20. Comb. Pieper, Rheden
Schenkt een zomerjong 2022
Marcel en zijn zonen Dani en Claudio schenken een bonte doffertje met veel bloed van de duiven van Jelle Jellema. Vader is een zoon van Rosalie (o.a. 6e nationaal Narbonne 2019) met kleinzoon van Special One (1e Internationaal Barcelona) en Orion (Beste zoon van Zwart Goud). De moeder is een dochter van Special Jade (zoon Special One en Kleine Jade, beide winnaar Internationaal Barcelona) met een Dochter van Orion. Dit is het beste van het beste van Jellema! Kwam dit duifje rechtstreeks uit Nijverdal dan werd de prijs minimaal een bedrag met 4 cijfers!
Deze mannen schaffen duiven aan uit het beste van het beste en wonnen dit seizoen al een nationale vlucht. Top !!!

Koop 22. Walter Verheij, H.I. Ambacht
schenkt een bon voor een koppel eieren 2023 in overleg
We zijn trots op deze schenking van een liefhebber die de laatste jaren heel sterk speelt. Hij is jaarlijks bezig om zijn stam sterker te maken. Dat is te zien aan de uitslagen. Hij won in de laatste drie seizoenen o.a. de 3e Internationaal Pau en de 5e nationaal Bergerac. Wie doet hem dit na?

Koop 23. Frans Hummelink, Vorden
schenkt een bon voor een kleinkind van zijn 4e nationaal Barcelona (De Joker) in overleg
Frans schenkt een kleinkind van uit zijn 4e nationaal Barcelona en winnaar in de competitie van de Fondunie 2000. Barcelona-duiven wil iedere marathonspeler … dit is uw kans!

Koop 24. Roland Kop, Den Bosch
schenkt een bon voor een jonge duif in goed overleg uit zijn geweldige stam
Een bon van een fantastische liefhebber, die de laatste twee seizoenen twee duiven een nationale vlucht zag winnen, die hij had gekweekt: 1e nationaal Bordeaux tegen 8.228 duiven 2021 (zelf) en de 1e nationaal Bordeaux sector 1 in 2022!

Koop 26. Gerard Griffioen, Zevenhoven
schenkt een bon voor een jonge duif 2023 uitzoeken uit de kwekers in overleg
Gerard is een begrip in de marathonduivenwereld van Zuid Holland. Op de middaglossing behoorde hij tot de allerbesten. Nu speelt hij volledig op de ZLU-vluchten, na eerste geslaagde poging in 2020. En hij doet gelijk met de toppers mee. Hij werd Aangewezen Kampioen 2021 in de sterke Fondunie 2000.

Koop 27. Martien van Houten, IJsselstein
schenkt een jonge duif 2023 in overleg uitzoeken op het hok (maart contact opnemen)
Deze geweldenaar speelt pas een paar jaar vanaf zijn eigen erf met een klein hokje. Hij won in 2021 de 2e nationaal Bergerac/Libourne van heel Nederland en werd in 2020 2e Kampioen Middaglossing van de Marathon Noord. Superrrrr!!!!

Koop 28. Gerard van der Matten, Woudrichem
schenkt een jonge duif 2023 in overleg
Gerard heeft samen een gezamenlijk top kweekhok. Hier zijn de beste duiven van beide liefhebbers verzameld. Hier zitten duiven bij met een achtergrond van o.a. Cor de Heijde. Ook andere liefhebbers zoals Ben Boeijink uit Gorinchem hebben kop gevlogen met duiven uit dit kweekhok. Hij won zelf onder meer de 11e nationaal Perpignan en nog veel andere Nationale Top 100 prijzen bij de ZLU.

Koop 29. Eddy Fleming, Lochem
Schenkt een late jonge duif 2022
Eddy schenkt een laat duifje wat een prachtige kruising is van de soorten van Vincent Vork en Jelle Jellema. De vader komt van Vincent. De moeder van deze doffer vloog een 6e nationaal Perpignan (Sanne). De vader is een halfbroer van de 16e nationaal Pau én van de 6e nationaal Cahors.
Het Jellema-duivinnetje herbergt vele topduiven: Waldeck, Zwart Goud, Kleine Jade, Romee, Special One en tweemaal New Laureaat. Geweldig materiaal!