Begin september is na een kort ziekbed Thom van Dee uit Tiel gestorven. Deze liefhebber heeft tientallen jaren tijdens de huldigingen tussen de kampioenen gestaan, waarvan de laatste bijna dertig jaar met zijn marathonduiven. De laatste jaren speelde Thom een combinatie met zijn dochter Bianca. Samen hadden ze veel plezier met hun hobby, wat binnen de familie gerust een familiesport genoemd mag worden.

De laatste vijf seizoenen behoorden Thom en Bianca, op de uitslag Tom en Bianca van Dee uit Tiel, tot de allerbeste marathonspelers van Midden Nederland. In 2016 en 2017 waren ze Kampioen Marathon van de Afdeling 7 Midden Nederland en in 2018 werd tweemaal de NPO-vlucht vanuit Perigueux gewonnen. Deze doffer, ‘Gerard’, werd voor een mooi bedrag verkocht. Voor deze euro’s werd een mooie auto gekocht en Thom was daar enorm trots op! Naast deze topduif hadden Tom en Bianca de duifkampioen van Afdeling 7 Midden Nederland in 2017. Deze doffer heette heel toepasselijk ‘De Beste’. Helaas werd deze crack het jaar erop verspeeld. Gelukkig zijn en waren er nog genoeg goede duiven over. Zelfs in het laatste seizoen behoorden Tom en Bianca, ondanks de steeds minder wordende gezondheid van vader, tot de beste liefhebbers van Afdeling 7. Ze werden dit jaar 4e Kampioen in de gehele Afdeling 7 en in rayon C hadden zij naast het 2e Kampioenschap de Duifkampioen op de Marathonvluchten.

Helaas moet Bianca afscheid nemen van de hobby. Thom heeft mij in augustus gevraagd te zorgen voor de verkoop, zodat Bianca daar geen zorgen over hoeft te hebben. We zouden de verkoop samen regelen, maar Thom werd die tijd niet meer gegeven. Hij is Bianca ontvallen zonder een grote lijdensweg. Dat geeft haar rust in haar hart.
De duiven die in de verkoop zitten, zijn de duiven waar Thom en Bianca mee door waren gegaan, als ze door hadden kunnen gaan. De duiven die anders waren weg gedaan, zijn nu ook weggedaan én vooraf is er niets verkocht of weggeven wat van waarde is voor deze verkoop. Het is een ultieme ploeg van een Kampioenenhok. Dit is voor u als koper de enige kans om van deze topstam een tak of stek te bemachtigen. Grijp uw kans!

De Totale Verkoop (83 duiven) wordt verdeeld in 3 delen en is te volgen via Duiven.net

Vervolgens kun je klikken op Overzicht Verkopingen door Liefhebbers en dan Totale Verkoop wijlen Thom van Dee