In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2019 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

In deze editie twee toppers van Martin de Poorter van de vlucht Narbonne. Martin heeft een vervelende, zeg maar rustig rot, periode achter de rug. Zijn gezondheid heeft hem doen besluiten om zijn duivenbestand drastisch in te krimpen. Hij hoopt met een kleiner aantal duiven door te kunnen gaan. Het is nog maar zeer de vraag of zijn gezondheid dit toelaat, maar laten we dat met zijn allen voor hem hopen.

Martin is in hart en nieren een duivenliefhebber en zijn drive is altijd om met de besten mee te doen. Dat is hem vorig seizoen door de eerder geschetste omstandigheden amper gelukt. Narbonne was voor hem een positieve uitzondering. Uit respect voor zijn staat van dienst en als ondersteuning aan zijn doorzettingsvermogen, wil ik zijn twee eerste topduiven van Narbonne aan u presenteren. Deze duiven zijn met veel andere toppers afgelopen winterseizoen verkocht om de inkrimping mogelijk te maken.

Martin: ‘Ik had op Narbonne 13 duiven mee en 6 duiven zaten in de prijzen. De eerste 4 duiven zaten bij de eerste 100 nationaal. Ik begon met de 5e en 11e nationaal. De duiven zijn ingemand op jongen van enkele dagen oud.’

De 5e nationaal van Narbonne werd gewonnen door ‘Bazinga’. Deze duivin vloog op Narbonne haar eerste vlucht en ook nog eens als jaarling. Haar vader komt uit ‘Levi’ (1e nationaal St. Vincent 2013 en 4e nationaal St. Vincent 2010) met ‘Expensive Ballerini’ van A. & R. Desaer. De moeder van ‘Bazinga’ is een volle zus van ‘Triple 8’ via Mark van den Berg. Deze duivin won bij broer Henri van den Berg o.a. de 11e NPO Perigueux. In zowel vader als moeder van ‘Triple 8’ en haar zus zit ‘De Brive’ van Raymond Moleveld, gekocht door First Prize Pigeons.

De 11e nationaal Brive werd gewonnen door ‘Iron Lady’. Deze duivin van 2016 won eerder in haar loopbaan o.a. de 115e nationaal Perpignan, 141e nationaal Narbonne en 185e nationaal Pau. Haar vader is een zoon van ‘Levi’ (1e nationaal St. Vincent 2013 en 4e nationaal St. Vincent 2010) met ‘Rainmans Jewel’.  Deze duivin is een dochter van ‘Rainman’ (1e nationaal St. Vincent 2012) en ‘Schuwe Brommer’ (Sj. Van der Velde en zn). ‘Rainman’s Jewel is ook de (groot)moeder van o.a. de 47e nationaal Narbonne en 42e nationaal Pau. De moeder van ‘Iron Lady’ komt eveneens van Mark van den Berg. Deze duivin komt ‘Di Maria’ en ‘Anna’. ‘Di Maria’ won o.a. de 41e nationaal Bergerac en 57e nationaal Aurillac. Hij is vader van o.a. 33e nationaal Perpignan en 47e nationaal Pau, beiden in Duitsland. ‘Anna’ won o.a. de 3e nationaal Perigueux en de 3e nationaal Aurillac.

Een duo klasbakken, waar Martin op Narbonne afgelopen seizoen van heeft kunnen genieten!

Bedankt Martin voor de medewerking en de info over deze toppers. Ik hoop dat je gezondheid zich zo ontwikkelt dat je nog je leven lang kunt genieten van onze gezamenlijke hobby!!!