In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2023 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Deze keer staat ‘Inanna’ van de Comb. Niks in de schijnwerpers. De Comb. Niks behoren al jaren bij de top van Afdeling 9 Oost Nederland, maar ook nationaal op de middaglossing in sector 3. Ieder jaar kunnen ze Toppers tonen op Social Media en op Het Marathonduivenjournaal. Nu is het dus tijd voor ‘Inanna’.

In 2023 won deze topper: 20e NU Limoges tegen 6.807 duiven, 135e nationaal St. Vincent tegen 2.650 duiven, 5e NPO Cahors tegen 1.320 duiven en de 177e NPO Bergerac tegen 2.596 duiven. Kortom twee prijzen dik 1:100 naast twee knappe prijzen. Ze werd 3e Duifkampioen bij Marathon Noord, bij de zeer sterke Fondclub VNCC en bij de Noordelijke Unie. In de Afdeling 9 werd ze 2e Duifkampioen.

De eerste drie vluchten is ‘Inanna’ op eitjes gespeeld en op Bergerac is ze op een nestje met een jong gespeeld. Deze topduivin vliegt thuis graag, maar gaat ook snel naar binnen als ze de kans krijgt … naar haar eitjes. Als jaarling was ze op de korte vluchten driemaal op kop. Hier zat een mooie prijs bij op de dagfond bij: 498e Nevers (657 km) tegen 2.796 duiven. Ze zat toen op een schapje in het jonge duivenhok. Ze wilde in het begin niet paren in de bak bij de oude duiven.

‘Inanna’ is een dochter van voormalig topvlieger en nu dus ook topkweker ‘Blue Unsold’. Hij stond op een dochter van ‘Het Rooitje’ toen ‘Inanna’ er uit kwam.
‘Blue Unsold’ won 10 hele goede prijzen op de marathonvluchten, waarvan twee maal ‘op teletekst’. Hij won 7 prijzen bij de eerste 200 in Afdeling 9 en werd 3e Duifkampioen bij Marathon Noord over 3 jaar. Met ‘Dochter ’t Rooitje’ is nooit gevlogen. Zij is een late duivin van 2020. Haar vader ‘ ’t Rooitje’ was een topvlieger met 5 prijzen bij de eerste 40 van de Afdeling 9, waaronder de 3e van Cahors tegen 1.142 duiven. Na zijn deelname aan de Olympiade, waar hij 3e Beste Marathonduif werd, kreeg hij een alias … ‘Olympic Red’.

Christianne en Rein, jullie hebben weer een geweldige duif gekweekt. Als je kijkt naar de stamboom, dan kun je zien dat het de volgende is in een geweldige lijn. Geniet van deze vrouwelijke topper! Ze kan nog wel een paar jaar mee!