In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2023 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

In deze aflevering een vale topper van Evert en Everard Kampert uit Kootwijkerbroek. Deze doffer doet het vooral goed op pittige vluchten. Zo won hij:

  • 37e nationaal St. Vincent tegen 2.650 duiven
  • 21e NPO Cahors tegen 1.080 duiven
  • 22e NPO Agen tegen 814 duiven

Hij is de 43e Beste World Pigeon Super Marathon 2023 van NL.
De broer van deze doffer won dit jaar de 15e nationaal St. Vincent ZLU tegen 2.532 duiven bij Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen.

Zijn vader komt van Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen uit Veenendaal. Hij is ingeteeld naar hun sterkweker de Carteus Giant (vader van o.a. ‘Bella Donna’, ‘Kras 15’, ‘Vet Giant’, ‘Het Veens Blauwtje’ en vele andere toppers). Opa komt uit zoon met dochter van de Carteus Giant en oma van vaderskant is een dochter van hem met ‘De Bonte 160’, 6e nationaal St. Vincent.

‘De Vale 988’ heeft als moeder een dochter van ‘Het Figo-koppel’ van Jan Broersma uit Roodenschool. Uit ‘Het Figo-koppel’ komen o.a. de 7e en 9e nationaal St. Vincent, 7e nationaal Orange, 8e nationaal Cahors en 9e nationaal Dax. Een super-koppel met een geweldige nakweek.

Evert en Everard, jullie mogen trots zijn op deze doffer. Mooi dat hij vooral op zwaardere vluchten uitblinkt. Misschien kan hij het nog beter doen op een pittige ZLU-vlucht … net als zijn jongere broer!