In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2023 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Vader en zoon Kampert uit Kootwijkerbroek zijn liefhebbers die op alle vluchten willen schitteren. Op de dagfond en de jonge duiventour hebben ze geweldige resultaten gehaald met duiven als ‘Lady Blits’ en ‘Olympic Dafne’. De laatste jaren zijn ze op de marathonvluchten in de kop van de uitslag te zien. Na 4 vluchten stonden ze in de Afdeling 7 Midden Nederland aangewezen en onaangewezen bovenaan op dit onderdeel. Ze hadden dit seizoen twee absolute topduiven. ‘De Kras 205’ van 2021 is er één van.

Daarom in deze aflevering deze topduivin van Evert en Everard Kampert uit Kootwijkerbroek. Zij vloog de afgelopen twee seizoenen onder meer deze prijzen:

  • 6e Nationaal Ruffec 2023 tegen 6.746 duiven
  • 21e Nationaal Ruffec 2022 tegen 7.130 duiven
  • 24e NPO Limoges tegen 1.567 duiven

Zij is de 34e Beste World Pigeon Super Marathon 2023 van NL.

Haar vader hebben Evert en Everard gekweekt uit een doffer van Verweij-de Haan (‘Zoon Muis’) met een dochter van ‘Het Figo-koppel’ van Jan Broersma uit Roodenschool. ‘Het Figo-koppel’ zijn ouders van o.a. de 7e en 9e nationaal St. Vincent, 7e nationaal Orange, 8e nationaal Cahors en 9e nationaal Dax. Een super-koppel met een geweldige nakweek.

De moeder van ‘De Kras 205’ won zelf de 6e NPO Dax. Zij komt uit een zoon van ‘Het Figo-koppel’ met een dochter van ‘De Carteus Giant’ met ‘Koosje’ van Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen. Uit dit koppel, ‘Jan’ met ‘Jacoba’, komen ook 13e NPO Ruffec en 35e NPO Limoges.

Evert en Everard, jullie hebben met ‘De Kras 205’ een geweldige nog jonge duivin. Als jullie verstandig met haar om gaan, kunnen jullie nog veel vroege prijzen van haar verwachten op de vluchten onder de 900 km.