In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2022 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Vandaag leest u  over de tweede topper van Gerard Kok uit IJsselmuiden. Deze liefhebber heeft de laatste decennia zijn sporen verdiend op de marathonvluchten met een middaglossing en de andere NPO-vluchten. Afgelopen jaar kwam daar op de ZLU ook een prachtige prestatie. Over deze topper, ‘Gerda’, gaat u later meer lezen. Verder vind ik het leuk om te vermelden dat zijn broer Arnold op de eerste marathonvlucht van 2022 de 1e prijs won op Limoges in de Noordelijke Unie.

In deze aflevering van de rubriek ‘De Topper 2022 van …’ leest u over ‘Wilma’. Deze duivin van 2020 won de 8e nationaal Bergerac tegen 7.488 duiven. In Afdeling 8 won zijn de 3e prijs tegen 2.837 duiven. Ze is ingemand op eitjes van 10 dagen vanaf het tweede ei. Als jaarling won ze ook al prijs op Bergerac. In de GOU won ze de 140e prijs tegen 4.153 duiven. Haar kloktijd was toen 5.59 uur. Op twee totaal verschillende vluchten vanuit Bergerac won ze twee knappe prijzen. De knapste prijs won ze ook op de mooiste vlucht van de twee … de editie van 2022.

‘Wilma’ is gekweekt door Henri Hoeks. Haar vader is ‘Max’. Hij won o.a. de 10e NPO Orange in 2018. Zijn moeder is ‘Yolanthe’. Zij werd 4e Nationale Asduif bij TBOTB en 5e bij WHZB in 2009. Zij won in dat jaar de 11e nationaal Bordeaux, de 14e nationaal Montauban en de 15e nationaal Limoges. In de seizoenen erna won ze o.a. nog de 15e NPO Limoges en de 48e nationaal Cahors. Opa van vaderskant is ‘Shadowfax’. Hij won o.a. de 16e NPO Perigueux en de 37e nationaal St. Vincent.
De moeder van ‘Wilma’ is ‘Zanza’. Zij won o.a. de 5e nationaal St. Vincent.

Gezien de prestaties van de ouders en grootouders van ‘Wilma’ en de prestaties van haarzelf, zou je denken dat ‘Wilma’ ook voor goede nazaten moet kunnen zorgen en ik hoop dat ze zelf als vlieger ook blijft presteren! Veel plezier nog van haar, Gerard!