In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2022 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

De derde topper van Gerard Kok uit IJsselmuiden gaan we vandaag aan u voorstellen. Deze liefhebber heeft de laatste decennia zijn sporen verdiend op de marathonvluchten met een middaglossing en de andere NPO-vluchten en afgelopen seizoen ook op de ZLU en wel op Perpignan. Na ‘Juul’, 6e NPO St. Vincent/Libourne, en ‘Wilma’, 8e nationaal Bergerac is het nu de beurt aan ‘Samoerai 741’. Deze duivin won de 4e prijs van Agen in de Afdeling 8, de Gelders Overijsselse Unie tegen 1.324 duiven. Nationaal won zij de 10e prijs in sector 3 tegen 3.042 duiven. Zij is ingemand op een jong van 4 dagen.

Het was voor deze jaarling haar eerste marathonvlucht. Als jonge duif maakte ze haar eerste meters op de natour.

Deze topduivin is gekweekt door Henri Hoeks. Haar vader is een halfbroer van ‘Lizzy’. Deze duivin won de 1e NPO Bergerac en de 3e NPO St. Vincent. Deze doffer komt uit ‘Inteelt Dafne’ (3e nationaal Perpignan bij Jelle Jellema) met een dochter van ‘Red Bullens’ van Gerard Koopman.
De moeder van ‘Samoerai 741’ is een zus van de 3e NPO Perigueux en de 39e nationaal St. Vincent. Deze duivin komt uit een kleinzoon van de 1e nationaal Barcelona van wijlen Bram Walpot met ‘Yolanthe’. Deze duivin werd 4e Asduif bij de TBOTB en 5e Asduif bij WHZB. Zij won in haar loopbaan o.a.:

  • 11e nationaal Bordeaux 2009
  • 14e nationaal Montauban 2009
  • 15e nationaal Limoges 2009
  • 15e NPO Limoges 2010

Met de ouders van ‘Samoerai 741’ is door Henri Hoeks nooit gevlogen.

Deze jaarling heeft veel potentie. Hopelijk krijg er nog veel seizoenen plezier van, Gerard !!!