In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2022 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Deze topper vliegt al drie seizoenen mooie prijzen bij elkaar. Zijn beste prijs was de 70e nationaal Bergerac 2022 tegen 9.770 duiven. Het is al weer de vierde topper van Peter van Dongen uit Arnemuiden.

‘Power Boy’ is een volle broer (zelfs nestbroer) van ‘Magic Bergerac’. Deze duivin kwam eerder in deze rubriek naar voren. Deze toppers zijn gekweekt door Hendrie Selder uit Roermond. Zijn vader komt van Peter van Dongen zelf. Hij is een zoon van zijn Nationale Asduif, ‘Wladimir Klittschko’, met een duivin van het dagfondsoort van Gerard Koopman. ‘Wladimir Klittschko’ komt uit twee duiven van de Gebr. Brügemann.
De moeder van ‘Power Boy’ komt uit een zoon van ‘Red Dawn’ (1e nationaal Perigueux van Harold Zwiers) met ‘’t Veens Blauwtje’ (1e Nationale Asduif Bergerac bij Harold, deze duivin is gekweekt door Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen uit hun ‘Carteus Giant’) met de 5e nationaal St. Vincent (‘Xavia’ van Bernard Hanno). Goede genen in overvloed. Deze genen komen er bij ‘Magic Bergerac’ zeker uit!

Peter, een mooi koppel wat je van Hendrie hebt. Deze doffer heeft al drie jaar laten zien geweldig te kunnen presteren op de marathonvluchten. Ik hoop dat hij nog een paar jaar voor je schittert!