In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2022 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

In deze editie staat een topper van Team Pieper uit Rheden in de schijnwerpers. Het is ‘de 915’ van 2019. Ze wordt ‘Pandora’ genoemd. Wat een klasbak!

Vorig jaar op een zeer snelle Bergerac (Libourne) werd zij in de nacht om 03:29 uur geklokt. Hierbij was de snelheid op deze vlucht 2.207 mpm. Zij won toen een 67e NPO Afdeling 8. Als jaarling kwam ze net na de prijzen op Périgueux. Als jonge duif is ze 4x gespeeld op de “taartvluchten”.

Nu is ze als 3 jarige duivin ingekorfd voor St. Vincent middaglossing. Echter is er vanwege de weersomstandigheden gekozen voor een ochtendlossing met als resultaatL 3e NPO AFD 8 (TT) en een 22e nat. sector 3 met een snelheid van 967 mpm. Op de Bergerac (Libourne)  van vorig jaar is ze ingekorfd op eitjes van ca 12 dagen en dit jaar op een jong van 6 dagen. Haar motivatie is echt haar jonkie geweest bij het trainen thuis viel ze steeds uit het koppel om naar haar jong te gaan. Echter bij het inspelen in zowel de afdeling als in Velddriel en Hank kwam ze uitstekend op huis aan. Ze is 2x ingespeeld in de vereniging en vervolgens meermaals in Hank en Velddriel ingekorfd. Overigens een zeer goed en mooi iets voor ons als fond spelers! Aan de edele afstamming van deze duivin ligt het niet hierbij het bekende spreekwoord:

“Goed bloed verloochent zich niet”

Dat blijkt uit de voorouders: De vader van ‘Pandora’ komt uit een doffer van Henk de Bree uit Soest (Zoon 1e nationaal Cahors 2014) en een duivin van Leon Roks uit Standdaardbuiten. De moeder van deze topper komt ook uit de zoon van de 1e nationaal Cahors 2014 van Henk de Bree met een duivin van Freialdenhofen & Söhne. Zij komt uit de vader van de 1e nationaal Bordeaux met een dochter van de 1e nationaal Bordeaux.

Marcel, Claudio en Dani, het is mooi om zo’n topper op het hok te hebben. Heb er nog jaren plezier van, dan blijft het genieten om op de duiven te wachten!