In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2022 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Marc Gielen uit het Limburgse Maasbree is een stabiele topspeler op de Marathonvluchten. In 2020 won hij de 1e nationaal Agen ZLU bij de jaarlingen. Ook dit jaar had hij weer verschillende duiven die in de kop van de uitslag terug te vinden zijn.

Zijn ‘Nölke’ werd 3e Internationale Asduif van de vlucht Narbonne over de laatste twee seizoenen. Hij won in Limburg de 7e prijs tegen 881 duiven. Dit was goed voor de 119e nationaal tegen 6.260 duiven. Het jaar ervoor won ‘Nölke’ de 29e nationaal Narbonne tegen 8.188 duiven en hij won ook prijs op Agen.

Zijn vader is een broer van ‘Elke’.  Deze duif won de 3e en 4e nationaal St. Vincent (1e en 2e van de Afdeling Limburg) in 2016 en 2017. In ‘Elke’ en haar broer zit bloed van de duiven van Depasse-Lardenoy (50%), G. Hendrix en Corstjens (‘Casartelli’).
De moeder van ‘Nölke’ komt uit een zoon met een kleindochter van ‘Casartelli’  van Corstjens.

‘Nölke’ is een nestdoffer en is nu 2 jaar op rij gespeeld op Agen en daarna Narbonne. Van Agen altijd op de dag van lossing ‘s avonds thuis maar niet vroeg (papjong). Van Narbonne is hij dan bij een hogere snelheid ‘s avonds thuis maar wordt het zwaarder dan pas de volgende ochtend. Marc: ‘Het lijkt dat hij op eitjes van een dag of 10 beter uit de voeten kan.’

Marc, je hebt een nestdoffer waar je bijzonder trots op kan zijn en waar je nog een paar jaar plezier van kan hebben op de vluchten en hopelijk in de toekomst ook op de kweek. Aan zijn genen zal het niet liggen!