In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2022 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

De vierde en laatste topper van Gerard Kok uit IJsselmuiden gaan we vandaag aan u voorstellen. Deze liefhebber heeft de laatste decennia zijn sporen verdiend op de marathonvluchten met een middaglossing en de andere NPO-vluchten. Het afgelopen seizoen heeft een duivin ook op de ZLU geknald … en wel op Perpignan. Op deze mooie vlucht, aan het slot van het marathonseizoen, liet ‘Gerda’ wederom zien dat ze uit het juiste hout is gesneden. Ze won de 8e nationaal tegen 3.805 duiven. Een prachtige prestatie! Twee jaar ervoor liet ze ook al zien een topper te zijn. Toen won ze de 18e nationaal Bergerac tegen 7.429 duiven. In de Afdeling 8 GOU won ze toen de 8e prijs tegen 3.091 duiven.

Op Perpignan won ze deze prachtige 8e prijs op een stand van 4 dagen jong. Perpignan is voor ‘Gerda’ 1.128 km (hemelsbreed).

Zij is gekweekt door onze gezamenlijke duivenvriend Gerrit van Vilsteren uit Zwolle. Bij de vader zien we in de stamboom ‘De Jander’ (1e nationaal Dax), ‘De Klamper’ (stamvader Cor de Heijde, een goede kweekdoffer van Van der Wegen en een andere goede kweekdoffer van de Gebr. Limburg.
De moeder komt uit twee duiven van Eijerkamp. Haar vader is een kleinzoon van de 1e Nationale Asduif ‘Drogba’. Oma van moederskant is een kleindochter van ‘Salinero’, 1e nationaal Perigueux.
Beide ouders waren kweekduiven bij Gerrit, die meerdere goede duiven hebben voortgebracht.

‘Gerda’ heeft op twee verschillende soorten vluchten laten zien een geweldenaar te zijn. Gerard gaat er nu mee kweken. Ik hoop dat je veel nieuwe toppers uit haar gaat kweken, Gerard. Succes !!! En natuurlijk bedankt voor je inzendingen voor deze rubriek!!!