In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2022 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Vandaag de volgende topper van Peter van Dongen uit Arnemuiden.  Het is ‘De Nationale 300’. Op Dax won deze goede duif de 47e nationaal tegen 4.798 duiven. Een prachtige prijs 1:100. In het verleden won ze diverse andere prijzen op Bordeaux en Libourne.

Net als de ‘Magic Bergerac’ is ‘De Nationale 300’ gekweekt door Hendrie Selder uit Roermond. Haar vader is dezelfde als van die van ‘Magic Bergerac’ en komt van Peter van Dongen zelf. Hij is een zoon van zijn Nationale Asduif, ‘Wladimir Klittschko’, met een duivin van het dagfondsoort van Gerard Koopman. ‘Wladimir Klittschko’ komt uit twee duiven van de Gebr. Brügemann. Hij won o.a. de 3e nationaal Agen.
De moeder van ‘De Nationale 300’ komt van de Comb. Roefs. Haar ouders wonnen de  6e nationaal Mont de Marsan en de 2e nationaal St. Vincent.
‘De Nationale 300’ is een prachtige duivin. Zij herbergt diverse kopvliegers en die genen zijn aan haar goed doorgegeven.

Peter, wees dankbaar dat je een duivin als deze op je hok hebt. Ik hoop dat je nog lang plezier hebt van een topper als deze!