In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2021 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Dit keer is de hoofdrolspeelster een prachtig donkere witpen duivinnetje. Het is ‘De Bob 690’ van Kees de Graaf uit het Brabantse Eethen. Een topper die twee prachtige prijzen 1:100 won. Duiven met zulke prestaties zijn zeldzaam!

Kees schrijft mij: ‘Ik wil bij deze een top duivin voorstellen. Het afgelopen seizoen won zij twee mooie prijzen. Ze is dit seizoen twee keer ingekorfd op St Vincent maar is daar nooit gelost. De eerste keer was het de NPO middaglossing. Dit werd uiteindelijk Bergerac (Libourne). De duiven waren in de morgen om 07.15 uur gelost. Hiervan werd ze in de avond om 21.41 geklokt. Hiermee werd ze 48e tegen 5.712 duiven in sector 1. In het nationale concours was dit de 84e prijs tegen 12.018 duiven. Ze is op deze vlucht gespeeld op eieren.

De tweede keer dat ze gespeeld is, was St Vincent ZLU, maar dit werd uiteindelijk Tarbes. Op deze vlucht werden de duiven ‘s morgens om 7.20 gelost. De volgende morgen om 9.03 uur geklokt. Hiermee werd ze bij de ZLU 21e tegen 2.308 duiven. Dit keer werd ze op kleine jongen gespeeld. Vorig seizoen (2021) was ze van St Vincent ook mooi op tijd met een 124e plaats in sector 1.

Deze duivin ‘De Bob 690’ komt van Bob Jansen uit Bergambacht en is verkregen via de ruilduiven competitie van forum het praathuis. De vader is een krasbonte doffer van Theo Streefkerk die hem uit twee Jellema duiven heeft gekweekt.
De moeder is een kras duivin van Bob zelf. Zij is gekweekt uit een doffer van Paul van den Boogaard tegen ‘La Primera’ van Bob die een 1e nationaal Cahors speelde.

Een puike duif met een goede afstamming!

Kees, ik hoop dat je nog veel mooie prestaties met deze duivin gaat behalen en dat de nakweek net zo goed of nóg beter is!