In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2022 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

De laatste dagen weken heeft u over twee toppers kunnen lezen van Marc Gielen uit Maasbree. Deze keer is het onderwerp ‘De 504’ van Ton Gielen uit Baarlo. Ton is de vader van Marc. Deze mooie blauwe doffer is 1e Asduif van Afdeling Limburg bij de jaarlingen. Hij won twee mooie prijzen op Dax en Bergerac. Op Bergerac won hij 22e NPO in Afdeling Limburg tegen 1.018 jaarlingen. Op Dax won hij een nog betere prijs: 48e nationaal Dax tegen 4.798 duiven. Hij was de snelste (1e) jaarling van Afdeling Limburg.

De vader van ‘De 504’ is voor 50% van het soort van Corstjens, voor een kwart van het soort van de Belgisch-Nederlandse combinatie Depasse-Lardenoye en verder van het oude Gielen-soort. De vader is een zoon van ‘Annemieke’, die de 29e nationaal Marseille 2019 won. Zij is weer een dochter van de stamduivin ‘Alfreda’ van Depasse-Lardenoye.
De moeder van ‘de 504’ is gekweekt door de Friese combinatie Rekker-Westra. Zij komt uit een doffer van Arjan Beens (Kleinzoon Miss Gijsje) met een dochter van stamkweker ‘Zanzibar’.

‘De 504’ is als weduwnaar gespeeld door pa Ton Gielen.

Dit is een jonge topper. Ik hoop dat jullie (en vooral vader Ton) nog veel plezier gaan krijgen van ‘De 504’ als vliegduif en in de toekomst als kweekduif … houd me op de hoogte!