In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2022 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

In dit stukje gaat het over een eerste Pau-topper van Harrie Kalter uit IJsselmuiden van 2022. Het is ‘de 635’ van 2020. Deze duivin won de 18e nationaal Pau/Bordeaux tegen 4.891 duiven.

Harrie vertelt over deze topper: ‘Dit jaar is ze verder gespeeld op St Vincent ZLU. Pas na twee weken kwam ze gewond terug. Mijn tweede duif van Pau/Bordeaux kwam van Marseille na twee dagen gewond thuis. Ze had een groot gat in de krop en we hebben haar daaraan tweemaal geopereerd. Gelukkig zijn ze beiden wel terug. Ik klokte mijn eerste twee duiven van Pau/Bordeaux 12 seconden na elkaar. Beide duiven kwamen tegelijk aan en wel uit verschillende richtingen! Heel bijzonder.

‘De 365’ is een donkere kraswitpen. Ze is op een jong van drie dagen ingemand. Het was haar eerste ZLU-vlucht.
Haar vader is ‘de 200’ en die komt uit ‘de 56’ met ‘Jolijn’ van Peter Bruinenberg uit Steenwijk. ‘De 56’ won de 45e en de 89e nationaal Barcelona en ‘Jolijn’ won de 29e en 90e nationaal Barcelona. ‘De 200’ is een geweldige kweker met kinderen die o.a. de prijzen wonnen 15e nationaal Marseille, 18e nationaal Pau, 75e nationaal Narbonne en de 148e nationaal Marseille. De moeder van ‘de 365’ is een dochter van ‘De IJskop’ (een superkweker) van Marlon Kok. Deze doffer komt weer van een andere topkweker, ‘Ceasar’.’

Harrie over de opbouw met zijn vliegers: ‘Ik speel de duiven op de ZLU pas als tweejarige, omdat ze dan  volgroeider zijn. Op Barcelona speel ik ze als ze minstens drie jaar zijn.’

Harrie, bedankt voor de informatie van en rondom je twee toppers van Pau/Bordeaux 2022. Natuurlijk hoop ik dat je nog jaren plezier hebt van deze toppers en hun nageslacht!