In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2021 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

De derde topper van Smeets-Penris is ‘Tony’. Deze doffer won de 4e Nationaal Agen ZLU. Piet Penris en Robin Smeets hadden in het verleden een Asduif van Barcelona. Deze doffer heet ‘Avatar’. De laatste jaren is hun hok nog sterker geworden met bijvoorbeeld ‘Tony’.

Tony won in 2021 de 4e Nationaal Agen tegen 6.896 duiven. Dit deed hij op weduwschap.
Zijn motivatie was de verovering van een deel van zijn afdeling. Robin: ‘Voor het inkorven maakte ‘Tony’ één hoek van het hok zichzelf koning. Waarschijnlijk heeft dit hem geprikkeld!
Als jaarling won hij ook prijs op Agen en wel de 1.057e Nationaal.

Afstamming
Robin: ‘Het bijzondere aan dit verhaal is dat we ‘de Tony’ hebben gekregen nadat clubgenoot Tony Bollen een dochter van de ‘Benny Batman’ bij ons had gekregen. Uit deze dochter van deze BB (2e Internationaal Marseille) komt deze Tony. Zij zat gekoppeld tegen het beste van Tony zelf. Zijn topdoffer, ‘de Dark Kimi’, met in de stamboom topduiven als ‘Don Michel’ en ook ‘Barça Kimi’!! Maar ook de duivin welke op de BB zat, is van goede komaf!! In haar stamboom zien we topkweker ‘de Carteus Giant’ van Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen (o.a. vader van 3e nationaal Narbonne en 6 andere nationale Top 10-vliegers) terug!! Deze duivin is een opvanger van Piet Westerlaken uit Veenendaal.

Mooi detail deze Agen is dat een andere kleinkind van ‘de Benny Batman’, bij John Smits een 19e Nationaal vliegt!!! Kortom 3 ZLU vaasjes van 3 kleinkinderen uit 3 verschillende kinderen ?
Beide ouders zijn kweekduiven.

Leuk verhaal Robin en Piet. Ik hoop dat jullie ook dit seizoen veel plezier van deze doffer hebben!!!