In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2021 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 of een Duifkampioen in groot verband stuur mij gerust een mail.

Marc Gielen vertelt over zijn topper: ‘ Mijn kras duivin “STEFFIE” is afgelopen seizoen 1e Duifkampioen Morgenlossing bij de Fondvrienden Brabant-Limburg geworden. 

 
“STEFFIE” werd na enkele jaren voorbereiding op diverse vluchten in 2021 klaar gemaakt voor Barcelona, haar eerste. Op een papjong werd ze ingezet als 4e getekende. Ze kwam als eerste aanzetten om 11:08 … goed voor een 14e plek tegen 338 duiven. Nationaal werd het prijs 320 tegen 4.838 duiven. 
Vervolgens kwam ze samen met haar partner op eitjes en ging zij als 3e getekende naar Perpignan de mand in. En wederom was het “STEFFIE” die als 1e thuis kwam, dit keer op plek 10 tegen 249 duiven. Nationaal werd zij als 99e afgevlagd.
 
In de eindstand van het Duifkampioenschap over de vluchten Barcelona, Marseille en Perpignan werd zij met ruime voorsprong 1e Duifkampioen en voor haar hokgenoot “CLAIRE” welke op Marseille en Perpignan haar prijzen pakte. 
 
Samen met de nestdoffer “TINUS” 107e Nat. Marseille en duivin “ANNA” 418e Nat. Barcelona behaalden ‘STEFFIE” en “CLAIRE” met een voorsprong van ruim 800 punten eveneens het hokkampioenschap Morgenlossing 2021!
 
Voor “CLAIRE” kwam de vuurdoop op de Internationale vluchten  al vroeg. Als jaarling werd zij al op Marseille ingezet. Dat jaar ging zij met nog 2 nestduivinnen voor een 100% score. Het werd prijs 7, 149 en 595 tegen 2.750 duiven. “STEFFIE” liet direct zien met een mooie klassering op plek 149 dat zij een mooie toekomst tegemoet kon gaan.
 
“STEFFIE” heeft het niet van vreemden want haar afkomst is een samenvoeging van 2 ouders van 2 tophokken. Haar vader is een kleinzoon van de “CASSARTELLI” van Jan Corstjens. “CASSARTELLI” werd in 2004 1e Nationale Asduif Middaglossing. 
De moeder is afkomstig van het tophok Depasse-Lardenoye uit België, het beste Barcelona hok sinds jaren bij onze zuiderburen. Hierin vinden wij de lijn van “DI STEFANO” 1e Nationale Asduif 2006 in België en de “FRAZETTE” de absolute stamvader van het hok.
 
Dat ‘STEFFIE” vervolgens ook in de PIPA Rankings als:
12e Nat. Asduif over 2 Intrernationale vluchten ’21
13e Int. Asduif Perpignan ’20-’21
 
Heel mooi om zo’n duif die vooral heel veel rust uit straalt op het hok te hebben en hopelijk mogen we er nog veel plezier aan beleven.’
 
Dat is helemaal waar, Marc … ik wens je nog veel plezier met deze duivin en haar nakomelingen !!! De komende twee dagen kunt op Duiven.net nog een aantal kinderen van deze duivin bemachtigen … neem een kijkje !!!