In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2021 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 of Duifkampioen in groot verband stuur mij gerust een mail.

In deze laatste van de drie afleveringen over de Toppers van Johan Meulendijks uit Bakel zien we ‘Roza’. Johan had vier duiven die voor deze rubriek in aanmerking komen, omdat ze een prijs 1:100 hebben verdiend in 2021. Eén van deze toppers is op Bergerac achter gebleven. Als duiven in de nacht massaal doorvliegen, willen er in deze periode van de dag ook weleens duiven sneuvelen. Helaas gebeurde dit bij de 37e nationaal Dax van Johan.

Johan heeft mooie foto’s laten maken door zijn dochter Kristel Meulendijks, die professioneel fotograaf (niet speciaal voor duiven) is en dat is goed te zien aan de foto’s die we komende weken kunnen bewonderen.

‘Roza’ won de 25e nationaal Marseille tegen 4.310 duiven in 2021. Eerder dat jaar won deze rode topduivin de 92e nationaal Pau (Mont de Marsan) tegen 4.614 duiven. Als jaarling won ze in 2020 de 104e nationaal Bergerac tegen 8.987 duiven. Drie prachtige prijzen op de drie vluchten dat ze is ingemand.

De vader van ‘Roza’ komt van Marlon Kok. Hij komt uit twee topvliegers, die tevens kleinkind zijn van Topkweker (en topvlieger) Ceasar. Vader was Internationaal Asduif Narbonne (12e en 47e Internationaal Narbonne) en moeder won de 1e (Inter)Nationaal St. Vincent ZLU. Zij won verder o.a. de 31e en 75e nationaal Marseille.
De moeder komt van Van Ham-Bartels. De vader is een zoon van ‘De Rooie Duuk’ en de moeder is Lijnenteelt naar ‘Red Bullens’,  de topvlieger en -kweker van Gerard Koopman.

Dat waren de toppers van het seizoen 2021 van Johan Meulendijks. Deze Brabander behoort al jaren tot de topliefhebbers op de marathonvluchten. Johan, ik hoop dat je nog jaren plezier hebt van deze nog jonge duivinnen!