In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2021 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

De volgende topper van Smeets-Penris is ‘Nika 91’. Deze duivin won de 10e Nationaal Agen ZLU. Piet Penris en Robin Smeets hadden een paar jaar terug (in 2019) een mooie uitslag op Barcelona. Met drie duiven mee wonnen ze nationaal de 27e, de 53e en de 80e prijs. De laatste jaren is hun hok verder verbreed met bijvoorbeeld ‘Nika 91’.

‘Nika 91’won de 10e  Nationaal Agen ZLU tegen 6.804 oude duiven. Op Narbonne pakte zij internationaal net geen 1:10 meer met een 1.762e tegen 13.693 duiven. Zij won deze prijs op een stand van een jonkie van 5 dagen. Ze was gek op dit jong, dus dat was de juiste motivatie.

De Afstamming
‘Nika 91’ komt van vaderszijde uit een doffer die zoon is van onze 2e Internationaal Marseille (‘Benny Batman’) gekoppeld op een dochter van ‘Streepke’ van Lei Martens! De moeder komt uit een doffer van Thjeu Cox met een halfzus van Avatar!! (2e Gouden Barcelonaduif 2018).
De vader is direct naar de kweek gegaan om lijnen vast te leggen en om de kweekwaarde van onze duiven zo snel mogelijk te bepalen. De moeder is verkast naar onze Franse duivenvriend Joel Videau.

Bedankt Robin en Piet, voor het achtergrondverhaal van deze topper. Ik wens je nog veel plezier van deze duivin en zijn nakomelingen !!!