In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2021 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Aan het slot van het oude duivenseizoen vloog sector 2 Brive met een ochtendlossing. Op deze vlucht waren bijna 2.000 duiven mee. Jozien Wijnties uit Oudenhoorn won de 3e prijs tegen1.946 duiven. Een hele dikke prijs 1:100. Ze vertelt over haar topper: ……

‘Mijn dagfondhok begint aardig ‘Roze’ te worden. Een groot deel van mijn duiven heeft een Ladies League ring om met de daarbij behorende roze chipring. Ook de duivin, die de 3e nationaal Brive S2 won.

Op zaterdagavond viel ze heel plotseling op de klep. René zei: ‘Dat kan weleens een vroege duif zijn! De meldpost beaamde dat. Er was op dat moment nog nergens iets gemeld.

Deze goede duivin heet “Milou”. Haar vader komt uit ‘het Van Oort koppel’, waar op ons hok al veel goede duiven uit kwamen. Zoals “Dewi” die de 5e Olympiade duif Allround werd.
De moeder komt uit de Zoon “Duitser” x Eijerkamp (soort Heremans-Ceusters).

Eerder in het seizoen won “Milou” de 2e Pontoise tegen 181 duiven in hun vereniging “Olympia” in Zuidland. Dat was de 14e in het samenspel ZH Eilanden Rayon west tegen 678 duiven.

Ik mag niet vergeten te zeggen dat René erg goed is in het motiveren van de duiven. Dat is toch de drijfveer achter deze prestatie geweest, denk ik. Vroeger speelde zijn vader dit spelletje al met maar 1 of 2 duiven en die had daar ook goede ervaringen mee.
René was zelf tegelijkertijd met Brive 2e grootmeester op deze vlucht met 7 duiven mee en 5  in de prijzen.

Ik ben in elk geval super blij dat, na best een moeilijk seizoen, nu eindelijk weer een mooie notering aan de lijst kan worden toegevoegd. En dan helemaal omdat het een Ladies League duif is.’

Het is je zeer gegund, Jozien (en ook een beetje René), om zo’n topper op het hok te hebben. Hopelijk laat ze in de toekomst nog meer mooie dingen zien!