In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2021 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

De vierde en laatste topper van de geweldige Limburgse combinatie Smeets-Penris uit Urmond is ‘Lady 55’. Deze duivin won de 18e Nationaal Marseille tegen ruim 4.300 duiven. Piet Penris en Robin Smeets hadden een mooi seizoen in 2021. Dat bewijst ook deze topduivin. De duiven vliegen naar twee adressen. Eén staat in Urmond en één in Stein. Op het hok in Stein wordt onder de naam Dylan Smeets gevlogen, maar dat wordt vanaf dit seizoen anders. Ze hebben de laatste jaren naam gemaakt met de Asduif Barcelona, ‘Avatar’,  en een mooie uitslag op Barcelona met 3 duiven mee en alle 3 bij de eerste 80 nationaal. Maar zoals u in de laatste artikeltjes heeft kunnen lezen. Hun duiven kunnen meer.

‘Lady 55’ won de kopprijs op Marseille op eitjes van plusminus 10 dagen. Zij had als motivatie een nieuw nestje gebouwd met een jaarling doffer, vermoedelijk is zij door de liefdeskriebels en de nieuwe eitjes op en top gemotiveerd geweest!!
Als jaarling is zij maar één keer meegeweest en zij vloog toen de 616e Nationaal tegen 5.480 duiven. Zij arriveerde toen ook in het donker om 22:17 uur. Nu op deze marseile hebben we haar in de ochtend om 04:00 slapend op de pannen gevonden. Ze was toen helemaal vochtig van de dauw en zal er dus waarschijnlijk al een tijdje gezeten hebben.

Afstamming
Aan vaderszijde komt ze uit een doffer van Everard Kampert. Dit is een kleinzoon van de Euro Diamond, maar ook zien we in deze stamboom het oude Jellema soort terug van de Snip en Saffier. De moeder komt van Lei Martens af uit zijn oude lijn van ‘De Bergerac Doffer’. Zij is al reeds moeder van 7e Provinciaal St Vincent.
De vader is eigendom van Everard en we hebben hiermee samenkweek gedaan. De moeder is helaas al overleden. Beide zijn kweekduiven.

Bedankt voor de verhalen rondom de vier toppers, Robin en Piet. Ik hoop dat jullie ook dit seizoen veel plezier aan onze hobby beleven met weer een aantal toppers!!!