In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2021 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

In deze aflevering de topper van Arjan Blom uit Waardenburg. Dit is ‘de 628’ van 2017, genaamd ‘De Jan’. Deze nestdoffer won in 2021 vier prijzen op de middaglossing. In de Afdeling 7 Midden Nederland werd deze topper 2e Duifkampioen. De winnende prijzen waren:

  • 3e NPO Cahors tegen 610 duiven
  • 54e NPO Perigueux tegen 1.604 duiven
  • 175e NPO Limoges tegen 1.562 duiven
  • 213e NPO Bergerac (Libourne) tegen 2.750 duiven

Deze doffer is dus 4 maal gespeeld in 2021 en 4 x prijs.

 

In het corona seizoen 2020 werd Dax vanwege de extreme warmte ingekort naar Bergerac en dat was maar goed ook gezien de zwaarte van de vlucht. ‘De Jan’ won toen de 39e NPO Bergerac tegen 595 duiven in afdeling 7.
De beste prijs (3e NPO Cahors) werd gewonnen op een groot jong en 7 dagen verse eieren. Deze doffer is fanatiek op zijn hok. Naast de zorg voor zijn gezin is ‘De Jan’ ook altijd druk met een deel van de vloer af te bakenen als zijn territorium. Wellicht versterkt het één het ander.

De vader en moeder van ‘De Jan’ zitten bij Jan Hooymans. Deze doffer is gekweekt door hem en dus daar geboren. Deze blauwe doffer is een kleinzoon, via vaderskant, van de beroemde duiven ‘Harry’ (Jan Hooijmans) en ‘Miss Narbonne’ van Hugo Batenburg. Van moederskant is het de bekende ingeteelde ‘Don Michel’ lijn (gekweekt uit twee kleinkinderen) van Cor de Heijde uit Made.

Bedankt Arjan, voor het voorstellen van je topper. Ik wens je nog veel plezier van deze doffer en zijn nakomelingen !!!