In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2021 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

In deze editie ‘De 881’ van 2017 van de Comb. De Jong uit Alblasserdam. Deze duivin won, met een stukje om vliegen, toch nog de 6e nationaal St. Vincent in Sector 2.

Leon vertelt: ‘Er was geen aanwijsbare teken dat ze extra motivatie had … alleen een jong van 5 dagen, waar ze regelmatig vanaf liep. Maar ook wel nauwlettend in de gaten hield.
Op de dag van aankomst was er nog weinig beken over geconstateerde duiven. Toen plotseling uit het noorden een duif heel sloom kwam aanvallen. Tot mijn verbazing bleek het er 1 van St. Vincent te zijn … ‘De 881’!

Deze duivin is in eerdere jaren een regelmatige prijsvlieger geweest. Zonder bijzonder vroege prijzen te hebben gewonnen. Later dit jaar won ze nog de 416e nationaal Dax in sector 2.

Ze is als ei gehaald bij de combinatie Baas & Berg uit De Kwakel. In haar afstamming vinden we o.a. de Tim, Mr. Blue en Ginger.

Ik hoop dat jullie nog jaren plezier van deze topper hebben. Ook met de nakweek!