In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2020 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

De Comb. Niks uit Westerhaar heeft dit jaar een aantal hele goede blauwbanders. Na twee doffer is het nu tijd voor een duivin. Het is ‘ ’t Blauwtje 74’. Deze jaarling won op Bergerac de 2e tegen 339 duiven. In de afdeling won ze de 37e prijs tegen 2.431 duiven. Op Perigueux won ze al de 175e tegen 2.667 duiven.

Op welke stand is deze topprestatie geleverd?
‘ ’t Blauwtje 74’ had eigenlijk geen stand op Bergerac. Ze had een schapje naast de bak en daar zat ze veel liever dan bij haar doffer in de bak.

De vader van deze topjaarling is ‘De Vale Champ’.  Deze doffer is voor 75% van het soort van Dirk van Hofwegen. Zijn vader won bij Dirk de 4e nationaal Tarbes.
De moeder van ‘ ’t Blauwtje 74’ is een dochter van ‘The Iceman’.  Deze doffer won 16e nationaal Bergerac en nog een aantal mooie prijzen.

Het is altijd mooi als een jaarling zich gelijk laat zien. Deze topper won twee mooie prijzen, waarvan één absolute kopprijs op Bergerac. Hopelijk hebben Reinder en Christianne nog jaren plezier van dit mooie blauwtje !!!