In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2020 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

De topper van deze aflevering is een geweldige jaarling van Peter van Dongen uit Arnemuiden. Hij vertelde mij: ‘Ik heb een jaarling doffertje van juni, ‘de 842’. Deze blauwe doffer komt rechtstreeks van Noël Peiren. Zijn vader en moeder zijn broer en zus. Beiden zijn het kleinkinderen van de ‘Prins Barcelona’.

‘De 842 heeft twee kopprijzen gewonnen. Terwijl hij als jong niet is opgeleerd ?.
Op Bordeaux won hij in de afdeling Zeeland de 7e prijs tegen 1.587 duiven en op Bergerac won hij in afdeling Zeeland de 1e tegen 1.467 duiven. Hiermee werd hij 1e Marathon Duifkampioen van afdeling Zeeland.’

‘De 842’ zat als zomerjong van het jaar ervoor in het jonge duivenhok. Hij was daar aangelopen met een duivin. Op Bordeaux zat hij op verse eieren en op Bergerac op papjongen.

Samen met ‘Robin’ van Harold Zwiers maakt hij een goede kans op de titel Marathon Duifkampioen van Nederland.
In 2016 had Peter ook Wladimir Klitschko de Marathon Duifkampioen van Nederland. Nu vier jaar later heeft hij weer een topper. Fantastisch om zulke duiven op het hok te hebben.

Peter, gefeliciteerd met deze kanjer. Hopelijk heb je er nog jaren plezier van !!!