In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2020 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Deze keer staat ‘de 291’ van Jan Broersma in volle aandacht. Hij won op de derde marathonvlucht van dit seizoen in Afdeling 10 de 7e Perigueux tegen 1.136 duiven.

Jan schreef me dit: ‘Hallo Jaco, Dit seizoen, 2020, heb ik maar 3 marathonvluchten meegedaan. De andere 2 heb ik aan me voorbij laten gaan om samen met Veronyka op fietsvakantie te gaan.
De duiven deden het echter wel fantastisch op deze vluchten want op alle 3 vluchten kreeg ik mijn 1e aangewezen duiven als eerste terug. Alle 3 wonnen ze een prijs 1:100 in de afdeling 10. Het gaat om 3 doffers allen gespeeld op het nest.’

‘De 294’ is een prachtige kras doffer en vertrok naar Perigueux op een groot jong en verse eieren. Een mooie stand voor doffers. Hij stond 1e getekende en maakte dit dan ook waar. Hij won een jaar eerder een prijs 1:10 op Bergerac.
Hij is een zoon van het bekende ‘Figo-koppel’ van Jan. Dit koppel heeft verschillende nationale Top 10-duiven voortgebracht. De doffer is van de soorten van wijlen Evert Glazenburg en van Koop Kiekenbelt. De duivin van ‘Het Figo-koppel’ is van de soorten van Koop Kiekenbelt en Jan Corstjens uit het witte Limburgse stadje Thorn.

De laatste weken heeft u over drie toppers van Jan Broersma gelezen. Daarna vierde hij zijn geplande fietsvakantie met zijn vrouw en liet hij het seizoen voor wat het was. Jan, ik hoop dat je nog veel plezier krijgt van deze toppers en tot een volgende keer !!! Heel erg bedankt !!!