In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2020 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Deze keer is het een prachtige blauwe doffer … ‘Blue Koele’ van de Comb. Niks. Deze doffer won op de eerste Bergerac, wat eigenlijk Dax was. Hij won in de zone van de Noordelijke Unie de 3e tegen 451 duiven. Eerder in 2020 won hij de 74e St. Vincent van 787 duiven in de Afdeling 9 Oost Nederland.

Op welke stand is deze topprestatie geleverd?
‘Blue Koele’ is op deze vlucht ingemand op grote jongen en eieren.

‘Blue Koele’ won eerder in zijn loopbaan de 52e nationaal Dax en verder in afdeling 9 de 17e Perigueux, 27e Orange, 73e Limoges, 90e Perigueux en nog twee mooie prijzen. Deze prijzen waren in 2018 en 2019 en leverde zes prachtige prijzen op.

‘Blue Koele’ komt van het sterke vader en zoon duo Koele en zn uit Wezep. Een broer van deze doffer won 40e NPO St. Vincent en 93e NPO Dax. Duiven uit bewezen lijnen van Arjan Beens. De vader is een kleinzoon van ‘Miss Gijsje’ en de moeder is afstammeling van ‘Mister Red’, ‘Janine’, ‘Het Kweekwonder’ en ‘Sweet Fantasy’

Geweldig om zo’n stabiele topper op het hok te hebben. Hopelijk zal hij de goede genen ook doorgeven aan de volgende generaties!!!