In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2019 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

In deze editie komt ‘Rayo’ van Gijs Steinman voorbij. Deze oud prof-voetballer (van o.a. FC Utrecht, AZ, Go Ahead Eagles en Dundee United) speelt op een klein hokje in Houten met de beste marathonspelers mee. Hij is niet de enige Steinman die op duivengebied furore maakt. Zijn broer Hans is een topper op de programmavluchten. Hij is te zien op één van Koerier-films van Jos Voortman.

‘Rayo’ van Gijs won afgelopen seizoen de 8e nationaal Pau tegen 3.785 duiven. Later in hetzelfde seizoen won deze doffer de 67e nationaal St. Vincent ZLU tegen 2.696 duiven.
In zijn loopbaan als vliegduif won ‘Rayo’ al 10 prijzen op de marathonvluchten. In 2018 won hij bijvoorbeeld de 50e nationaal St. Vincent en de 77e nationaal Dax.

Gijs heeft ‘Rayo’ gekweekt uit twee duiven van Jozef Poelstra. De moeder won o.a. de 60e nationaal St. Vincent en de vader vloog ook bij de eerste 100 nationaal op St. Vincent. Deze vader is Gijs dit jaar helaas verspeeld op een inspeelvucht.

‘Rayo’ speelt zijn vroege prijzen op eitjes van ongeveer een week. Op deze stand is hij het meest gemotiveerd.

De kinderen van ‘Rayo’ zijn nog jong, maar een zoon begon dit jaar al lekker prijs te vliegen.

Bedankt Gijs voor de medewerking en wat een topper heb je in het hok zitten !!!